Θ. Φέσσας: Επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και πολιτικοί, να βρούμε τον δρόμο εκτός κρίσης

Θόδωρος Φέσσας

«Δεν χρειάζεται να μας λένε οι ξένοι τι πρέπει να κάνουμε», καθώς «Μερικές φορές δεν τα λένε και σωστά γιατί δεν ξέρουν την Ελλάδα, δεν ξέρουν τι ισχύει στην ελληνική οικονομία», δήλωσε ο  πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας στον realfm 97,8 μετά και από τη συνάντηση που είχε την προηγουμένη με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα,  ενόψει της ΔΕΘ.

Αντίθετα, τόνισε, πως «θα πρέπει μόνοι μας, παίρνοντας πρωτοβουλίες, να προλάβουμε τους ξένους και να προλάβουμε να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις εκείνες οι οποίες τελικά μας επιβλήθησαν και γίνονται μισές. Δηλαδή ούτε τις πιστεύουμε, ούτε τις εκτελούμε σωστά και μένουν ουσιαστικά χωρίς αποτέλεσμα βασικές μεταρρυθμίσεις».

«Η εκτίμηση είναι ότι δεν περιμένουμε πως μόνο με μια διαχειριστική τακτική μπορεί η οικονομία να γυρίσει. Η οικονομία είναι ψυχολογία και θέλει να έχει κάποιες συγκεκριμένες κινητήριες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει. Μία βασική προϋπόθεση είναι να μπορέσουμε να έχουμε έναν οδικό χάρτη για το πού θα πάμε και ο οδικός χάρτης αυτή τη στιγμή είναι μόνο το μνημόνιο, απ’ όσο έχει συμφωνηθεί μεταξύ των εταίρων και της κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Φέσσας.  Και «όσο πιο γρήγορα» και όσο καλύτερα», εκτελεστεί αυτός ο οδικός Χάρτης,  «τόσο πιο εύκολο θα είναι να έρθουν κάποια μηνύματα αισιοδοξίας».

Πρέπει όλοι να κοιτάξουμε το μέλλον, είπε διευρύνοντας πως «εννοώ ιδιωτικός τομέας, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και πολιτική εξουσία, ούτως ώστε να κάνουμε ένα σχέδιο μεταξύ μας. Να δούμε ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, τι εμποδίζει τις επενδύσεις να έρθουν στη χώρα και να πετύχουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις, που είναι η μόνη προϋπόθεση για να αναπτυχθεί η χώρα και να έρθουν δουλειές». 

Απαντώντας γιατί δεν υπάρχει ακόμα ένα τέτοιο σχέδιο ενώ είμαστε πλέον  στον 7ο χρόνο κρίσης, απάντησε, ότι  «Όλοι μας φταίμε, αλλά νομίζω πολύ περισσότερο οι πολιτικοί με “οι” και με “η”. Δεν συνειδητοποίησε ότι αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να φύγουμε από την κρίση».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...