Θ. Φέσσας (ΣΕΒ): Το 2016 θα είναι καλύτερο από το 2015

Θ. Φέσσας (ΣΕΒ): Το 2016 θα είναι καλύτερο από το 2015

Καλύτερο θα είναι για την Οικονομία το 2016 από το 2015, εκτίμησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών(ΣΕΒ), Θεόδωρος Φέσσας, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Συνδέσμου.  

Παράλληλα, μετέφερε την εικόνα έντονου ενδιαφέροντος από επενδυτές για δράσεις σε τομείς με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, αλλά έθεσε ως απαραίτητο όρο για την υλοποίησή τους την εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων, όπως η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και περιορισμός της υπέρ-φορολόγησης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αποκάλυψε το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει στους τομείς «κλειδιά» της ελληνικής Οικονομίας,  όπως ο τουρισμός, τα logistics και τα ακίνητα. Αναφέρθηκε στα στρατηγικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα που μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό βοήθημα για την προσέλκυση επενδύσεων, όπως η γεωγραφική θέση, το στελεχιακό δυναμικό, τις βασικές υποδομές και τη συμμετοχή στην ευρωζώνη.

Θα χρειαστεί πρώτα να βελτιωθεί το  επενδυτικό κλίμα και μετά θα έρθουν οι επενδύσεις. Όπως δήλωσε ο κ. Φέσσας, χρειάζεται σοβαρότητα, αξιοπιστία και κλίμα εμπιστοσύνης. Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις σε τομείς, όπως η ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης, σταθερό φορολογικό περιβάλλον και να περιοριστεί η υπέρ-φορολόγηση.  

«Πρώτα δημιουργείται το κλίμα και μετά έρχονται οι επενδύσεις, οι οποίες δεν μπορεί, παρά να προέλθουν από ιδιωτικά κεφάλαια. Αυτή τη στιγμή, είμαστε, ενόψει μεταστροφής του κλίματος. Υπάρχουν πάρα πολλοί που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, αλλά δεν το έχουν ακόμα αποφασίσει», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ.

Αναφερόμενος στο «αγκάθι» των τραπεζικών περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), είπε πως έπληξαν όλες τις επιχειρήσεις, αλλά, περισσότερο, τις μικρομεσαίες. Για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες πιέσεις, πρότεινε την άρση των περιορισμών για επιχειρήσεις.

Για το «φλέγον» ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, ο  επικεφαλής του ΣΕΒ, επισήμανε ότι η σημερινή κατάσταση συνιστά «αθέμιτο ανταγωνισμό», καθώς επιβιώνουν επιχειρήσεις που δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους δίνοντας το παράδειγμα της ΛΑΡΚΟ.

Στην συνέχεια, αναφερόμενος στη διαχείριση των δανείων των μεγάλων επιχειρήσεων θα γίνει ανά περίπτωση, με συμμετοχή των μετόχων και επενδυτών στην επίλυση του προβλήματος, ενώ για τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναμένεται μαζική διαχείριση.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...