ΙΚΑ: Εκτός ρύθμισης χρεών ένας στους τρεις ασφαλισμένους

ΙΚΑ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1700 ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ                                                                                                                                 

Εντείνεται ο ρυθμός κατασχέσεων για οφειλές στο ΙΚΑ, την ώρα που μόλις ένας στους τρεις ασφαλισμένους έχει καταφέρει να παραμείνει στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ΙΚΑ μόλις 56.321 ασφαλισμένοι από τους 136.642 που είχαν αρχικά υπαχθεί, παραμένουν στη ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι από τις αρχικά ενταγμένες οφειλές ύψους 3,9 δισ ευρώ προς το Ταμείο μόλις τα 2 δισ ευρώ παραμένουν σε ρύθμιση.

Τα μηνιαία στοιχεία του Ιδρύματος είναι αποκαλυπτικά καθώς δείχνουν ότι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους στα ταμεία του ιδρύματος μπήκαν, από ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν ενταχθεί στις 100 δόσεις, μόλις 73.578 ευρώ, όταν κατά τον ίδιο κατά τον ίδιο μήνα εκτός ρύθμισης βρέθηκαν ποσά της τάξης των 48,2 εκατ. ευρώ.

Συνολικά από τους 136.642 οφειλέτες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση, οι 15.165 πλήρωσαν εφάπαξ τις οφειλές τους και άλλοι 7.640 έχουν ολοκληρώσει τις πληρωμές των δόσεων.

Την ίδια ώρα εντείνονται τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών. Τον Ιούνιο εκδόθηκαν 1768 εντάλματα κατάσχεσης και προχώρησε τις κατασχέσεις για 1.525 περιπτώσεις, συνολικής οφειλής περίπου 40 εκατ. ευρώ. Η διαδικασίες εντάθηκαν κατά τον προηγούμενο μήνα Μάιο όπου εκδόθηκαν 1.249 εντάλματα και προχώρησε η διαδικασία για 929 κατασχέσεις, όταν τους προηγούμενους μήνες, οι διαδικασίες ήταν σημαντικά πιο αργές.

Στον πίνακα φαίνονται τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης στα οποία έχει προχωρήσει το ΙΚΑ από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...