Ιαπωνία: Αυτό είναι το μυστικό ενός γάμου 80 ετών

Ιαπωνία: Αυτό είναι το μυστικό ενός γάμου 80 ετών

Η Ιαπωνία είναι γνωστή για τους πολλούς υπεραιωνόβιους κατοίκους της και τώρα μπορεί να περηφανεύεται ότι διαθέτει το γηραιότερο εν ζωή παντρεμένο ζευγάρι, με τη συνολική ηλικία των συζύγων να φτάνει τα 208 έτη, ένα επίτευγμα το οποίο η γυναίκα αποδίδει στην υπομονή που επιδεικνύει τα 80 χρόνια του γάμου τους.

Ο Μασάο Ματσουμότο, 108 ετών, και η 100χρονη σύζυγός του Μιγιάκο, που είναι παντρεμένοι από τον Οκτώβριο του 1937, ανακηρύχθηκαν το γηραιότερο ζευγάρι από το Guinness World Records.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Και αυτό οφείλεται στην υπομονή μου, αλήθεια», δήλωσε η Μιγιάκο γελώντας την ώρα που ποζάρει μαζί με τον Μασάο και άλλα μέλη της οικογένειάς τους μπροστά από το πιστοποιητικό του Guinness World Records στο γηροκομείο όπου ζουν.

«Είμαι τόσο ευγνώμων που δακρύζω», είπε στο Reuters.

Οι Ματσουμότο δεν κατάφεραν ποτέ να έχουν μια μεγάλη γαμήλια τελετή, καθώς η Ιαπωνία έμπαινε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο Μασάο έφυγε στο εξωτερικό για να υπηρετήσει. Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να αποκτήσουν μια μεγάλη οικογένεια, ενώ τον προηγούμενο μήνα υποδέχθηκαν το εικοστό πέμπτο δισέγγονό τους.

Το ρεκόρ για το γηραιότερο παντρεμένο ζευγάρι παγκοσμίως εξακολουθεί να παραμένει στους Νορβηγούς Καρλ και Γκούντρουν Ντόλβεν, οι οποίοι είχαν συνολική ηλικία 210 χρόνια, έναν μήνα και 34 ημέρες το 2004 όταν πέθανε η Γκούντρουν, σύμφωνα με το Guinness World Records.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/341400-Iaponia-Ayto-einai-to-mystiko-enos-gamoy-80-eton ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...