Ιαπωνία: γυναικείος «στρατός» στην υπηρεσία της πρώτης κυρίας

Ιαπωνία: γυναικείος «στρατός» στην υπηρεσία της πρώτης κυρίας

Για την προστασία της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ -Μελάνια Τραμπ-, της κόρης Ιβάνκα Τραμπ και όλων των θηλυκών μελών του αμερικάνικου επιτελείου, που θα συνοδεύσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη του επίσκεψη στην Ασία, έχει συσταθεί μια ειδική ομάδα ασφαλείας, η οποία αποτελείται μόνο από γυναίκες!

Η γυναικεία αστυνομική μονάδα, ντυμένη με μαύρα επίσημα κοστούμια, έκανε επίδειξη των ικανοτήτων της μπροστά από το αυτοκρατορικό παλάτι του Τόκιο, παρουσία δημοσιογράφων.

«Τυπικά, η χρήση μίας τέτοιας μονάδας από τις δυνάμεις ασφαλείας» είναι δείγμα σεβασμού προς τις καλεσμένες, επεσήμανε στο CNNi ο αναλυτής Jonathan Wackrow, πρώην πράκτορας των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών.

«Θεωρούν πως μία ομάδα αποτελούμενη αποκλειστικά από γυναίκες είναι πιο φιλόξενη, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο», επεσήμανε ο ίδιος, ενθυμούμενος την αντίστοιχη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ασία και την ομάδα που συνόδευε την Μισέλ Ομπάμα.

Η ομάδα που θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία τόσο του προέδρου όσο και της οικογένειάς του, δημιουργήθηκε στα πλαίσια των προετοιμασιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

«Η πραγματική ασφάλεια των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών» είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερη, ξεκαθαρίζει ο Wackrow και συμπληρώνει πως οι τοπικές αυτές ομάδες «δεν βοηθούν σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών». Αν δηλαδή συμβεί κάτι σοβαρό, η πρώτη γραμμή προστασίας της πρώτης κυρίας θα είναι οι αμερικανοί πράκτορες.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/308161-Iaponia-gynaikeios-stratos-sten-yperesia-tes-protes-kyrias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...