Ιερά Σύνοδος: Καμία δήλωση καταδίκης της εισβολής στη Μητρόπολη από τους αρμόδιους υπουργούς

«Την απουσία οποιασδήποτε δήλωσης καταδίκης της επίθεσης από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των πολιτών και τα θρησκεύματα υπουργούς», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφορικά με την εισβολή αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης το πρωί της Κυριακής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ε­πι­θυ­μούμε να ευ­χα­ρι­στή­σουμε όσα κοι­νο­βου­λευ­τικά κόμ­ματα έ­σπευ­σαν να καταδικά­σουν α­πε­ρί­φρα­στα την ει­σβολή, τη δι­α­κοπή της θείας λει­τουρ­γίας και τις πρά­ξεις βίας κατά θρη­σκευ­τι­κών λει­τουρ­γών και πι­στών μέσα στον Ι­ερό Ναό Αγ. Γρη­γο­ρίου Πα­λαμά, στη Θεσ­σα­λο­νίκη χθες (31.7.2016).

Ε­πι­ση­μαί­νουμε βε­βαίως και την ως τώρα α­που­σία ο­ποι­ασ­δή­ποτε δή­λω­σης κα­τα­δί­κης της ε­πί­θε­σης από τους καθ’ ύ­λην αρ­μό­δι­ους για τα αν­θρώ­πινα δι­και­ώ­ματα, την προ­στα­σία των πο­λι­τών και τα θρη­σκεύ­ματα υ­πουρ­γούς.

Η εύγλωττη επίσης σιωπή επιστημονικών και ακτιβιστικών ενώσεων και συμβουλίων, που έχουν ως αντικείμενο τις δημόσιες παρεμβάσεις και πολιτικές για τα αν­θρώ­πινα δι­και­ώ­ματα στην χώρα μας, δεί­χνει ότι μάλ­λον δεν σο­κά­ρον­ται από τις βι­αι­ο­πρα­γίες, όταν στρέφονται κατά της ορ­θό­δο­ξης χρι­στι­α­νι­κής πλει­ο­ψη­φίας. Οφείλουμε, του­λά­χι­στον, να τους α­να­γνω­ρί­σουμε το προ­σόν της ειλικρίνειας.

Τέ­λος, στους «αν­τ­ε­ξου­σι­α­στές», που νό­μι­σαν ότι βε­βη­λώ­νον­τας την κυ­ρι­α­κά­τικη προ­σευχή έ­δω­σαν κτύ­πημα στην ε­ξου­σία, δεν θα α­πευ­θύ­νουμε τις κα­τα­δι­κα­στι­κές δη­λώ­σεις, που συ­νη­θί­ζον­ται σε αυ­τές τις πε­ρι­πτώ­σεις.

Α­φού ου­δείς πέ­τυχε να τους εμ­πνεύ­σει σε­βα­σμό για οτι­δή­ποτε στη ζωή τους, μόνο την λύπη μας δι­α­τυ­πώ­νουμε, λέ­γον­τάς τους:

Εί­στε η α­πο­τυ­χία μας. Η α­πο­τυ­χία μας ως κοι­νω­νίας, ως σχο­λείου, ως οι­κο­γέ­νειας, ως δη­μο­κρα­τίας».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...