Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας

Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας
Συνήλθε χθες, 26η Νοεμβρίου 2014, σε τακτή Συνεδρία η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής υπό την Προεδρία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.Θεοδώρου Β΄ στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου.

Προ της Συνεδρίας, ετελέσθη Θεία Λειτουργία στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων. Ακολούθως άρχισε η συνεδρίαση. Την έναρξη των εργασιών εκήρυξε ο Μακαριώτατος, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τα Συνοδικά μέλη. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κένυας κ.Μακάριος αντιφώνησε την ΑΘΜ εκ μέρους των Σεβασμιωτάτων και Θεοφιλεστάτων Ιεραρχών. Κατόπιν η ΑΘΜ ενημέρωσε δια μακρών την Ιερά Σύνοδο για το επιτελεσθέν έργο κατά την διαρρεύσασα χρονική περίοδο σε όλους τους τομείς της εκκλησιαστικής διακονίας του Πατριαρχείου.

Της Πατριαρχικής εισηγήσεως ολοκληρωθείσης, ο Σεβ.Μητροπολίτης Καμερούν κ.Γρηγόριος ανέλαβε την διακονία του λόγου εν είδει αντιπελαργήσεως επί τη δεκάτη επετείω εκ της Πατριαρχικής εκλογής της Α.Θ.Μ. Ακολούθως ο Μακαριώτατος απένειμε την τιμητική διάκριση του Ανωτέρου Ταξιάρχη Σάββα του Ηγιασμένου προς τους Σεβ.Μητροπολίτες Ζάμπιας και Μαλάουι κ.Ιωακείμ, Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ.Δαμασκηνό, Μαδαγασκάρης κ.Ιγνάτιο και Καμερούν κ.Γρηγόριο για την συμπλήρωση δέκα ετών από της εις Αρχιερέα εκλογής και χειροτονίας τους. Ακόμη, διά της εκδόσεως Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου, συνετελέσθη η ανύψωση της Ιεράς Επισκοπής Κατάνγκας σε Μητρόπολη.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...