Ιερώνυμος: Περίπου 53.000 άνθρωποι δέχονται τη βοήθεια της «Αποστολής»

Ιερώνυμος: Περίπου 53.000 άνθρωποι δέχονται τη βοήθεια της «Αποστολής»
Για όλα τα τρέχοντα θέματα μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Για την περιουσία της εκκλησίας, το έργο της «Αποστολής», την οικονομική κατάσταση, τη Χρυσή Αυγή, αλλά και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το έργο της «Αποστολής» ανέφερε πως: «Η εκκλησία δεν έχει άλλη αποστολή. Πρέπει να είμαστε βοηθοί στα καθημερινά προβλήματα», ανέφερε ο μακαριότατος τονίζοντας την ανάγκη της συμπαράστασης στους ανθρώπους που υποφέρουν. Αυτή τη στιγμή, 53.000 άνθρωποι δέχονται την ευεργεσία της Αποστολής με το δέμα στο σπίτι, είπε ο Ιερώνυμος, που μίλησε για «εικόνες κατοχής» αναφερόμενος στις εικόνες πολιτών που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια.

Όσο για την περιβόητη περιουσία της εκκλησίας σημείωσε πως έχει περιουσία, που, αν την αξιοποιήσει, θα καλύψει τα έξοδά της και όλα τα φιλανθρωπικά της ιδρύματα. Ωστόσο, ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε ότι η μισθοδοσία των ιερέων είναι υποχρέωση του κράτους.

Για την οικονομική κατάσταση ο κ.Ιερώνυμος ανέφερε: «Δεν αντέχουμε άλλο, το είπα και το επαναλαμβάνω. Δεν αντέχει άλλο ο λαός, πρέπει αυτό να το καταλάβουμε. Πρέπει να συμβάλλουμε όσο μπορούμε για να μη βουλιάξει κι άλλο η κοινωνία μας.

Ερωτηθείς για τη Χρυσή Αυγή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δήλωσε «δεν θέλουμε να νομίζουν ότι είναι στήριγμά μας», ενώ για τα πολιτικά κόμματα δήλωσε: «Παντού υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί, σε όλες τις παρατάξεις». «Δεν κλείνω την πόρτα μου σε κανέναν, είτε πιστεύει είτε όχι».

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...