Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για τα θετικά μηνύματα του Eurogroup

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για τα θετικά μηνύματα του Eurogroup

Τσακαλώτος: Έξοδος χωρίς πρόγραμμα, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αξιολογήσεις – Στις 14 Μαΐου η επιστροφή του κουαρτέτου  

Ικανοποίηση, επικρατεί στην Αθήνα μετά την συνεδρίαση του Eurogroup στη Σόφια. Η πρόοδος στην τέταρτη αξιολόγηση, έφερε την ξεκάθαρη δέσμευση για τεχνική συμφωνία (SLA), μέχρι τις 24 Μαΐου και για συνολική που θα περιλαμβάνει και το χρέος, μέχρι τις 21 Ιουνίου. Οι θεσμοί, που στις δηλώσεις τους μετά το συμβούλιο, έστειλαν θετικά μηνύματα για την ελληνική Οικονομία, τις προοπτικές της και την καθαρή έξοδο, επανέλαβαν τις πάγιες θέσεις του Eurogroup, αυτό που περίμενε και το Οικονομικό επιτελείο.

Σε αυτό το πλαίσιο, μετά το συμβούλιο, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε ότι «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το Eurogroup. Υπογραμμίστηκε ότι όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου, που είναι αυτό που θέλαμε, υπογραμμίστηκε ότι θα έρθουν οι θεσμοί στις 14 Μαΐου στην Αθήνα για να λήξει μέχρι το Eurogroup του Μαΐου η τεχνική συμφωνία,  υπογραμμίστηκε ότι θα έχουμε μία ενισχυμένη παρακολούθηση, που ουδεμία σχέση έχει με πιστοληπτική γραμμή,  πόσο μάλλον με αξιολογήσεις, που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις».

Ό ίδιος, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει πρόγραμμα, άρα δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα,  δεν θα υπάρχουν αξιολογήσεις, άρα καμία σχέση δεν έχει η παρακολούθηση με την αξιολόγηση. Ήταν πολύ ευχαριστημένοι οι θεσμοί με την αναπτυξιακή στρατηγική που παρουσιάσαμε». 

Το πρωινό Eurogroup, είχε έντονο ελληνικό χρώμα και από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει η επιτυχημένη επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, «έγινε αρκετή κουβέντα για αυτό και πήραμε πολλούς επαίνους για το ότι κάνουμε κάτι που θα έχει αξιοπιστία όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία με το μείγμα των μέτρων και των παρεμβάσεων  που θα κάνουμε».

Τέλος ο υπουργός επεσήμανε ότι η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή μέχρι τις 21 Ιουνίου.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/330024-Ikanopoiese-sten-kybernese-gia-ta-thetika-menymata-toy-Eurogroup ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...