Ικανοποίηση στις Βρυξέλλες για την τεχνική συμφωνία

Ικανοποίηση στις Βρυξέλλες για την τεχνική συμφωνία

Τα «καλά νέα» της επίτευξης συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών χαιρέτισε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

«Καλά νέα για την Αθήνα. Η Ελλάδα και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συμφώνησαν στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης. Ένα βήμα πιο κοντά σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM. Αναμένω τις συζητήσεις στο Eurogroup της Πέμπτης», γράφει ο κ. Σεντένο στο μήνυμά του στο Twitter.

Για εξαιρετικά νέα έκανε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Εξαιρετικά νέα από την Αθήνα. Επετεύχθη τεχνική συμφωνία με τις ελληνικές αρχές για τις μεταρρυθμίσεις, σε ό,τι αφορά την επιτυχή ολοκλήρωση της δ’ αξιολόγησης. Καλό σημάδι gγια την προετοιμασία της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές», ανέφερε επίσης μέσω Twitter ο κ. Ντομπρόβσκις.

Εξαιρετικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί.

«Εξαιρετικά νέα εν όψει του Eurogroup της Πέμπτης. Συγχαίρω τις ελληνικές αρχές και τα κλιμάκια των θεσμών για τη σκληρή δουλειά και την ομαλή συνεργασία. Η ολοκλήρωση της δ’ αξιολόγησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκλειδώσει μία συνολική συμφωνία για όλα τα εκκρεμή ζητήματα πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους», σημείωσε σε σειρά αναρτήσεων του στο Twitter ο κ. Μοσκοβισί.

Συνεχίζοντας, χαιρέτισε τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν εγκαίρως για το Eurogroup της 21ης Ιουνίου όλες τις δράσεις που συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της αποστολής αυτής της εβδομάδας. «Μετά από τόσα πολλά δύσκολα χρόνια, προσπάθειες και θυσίες, η Ελλάδα είναι επιτέλους στην τελική ευθεία. Πρέπει όλοι να εργαστούμε εντατικά τις προσεχείς εβδομάδες για να ολοκληρώσουμε μια συνολική συμφωνία που θα θέσει την Ελλάδα σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο», συμπλήρωσε ο κ. Μοσκοβισί.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/332339-Ikanopoiese-stis-Bryxelles-gia-ten-technike-symphonia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...