Ινδία: Υπουργό… Γιόγκα διόρισε ο Μόντι στον ανασχηματισμό

Ινδία: Υπουργό... Γιόγκα διόρισε ο Μόντι στον ανασχηματισμό
Ο λάτρης της γιόγκα Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ορίζοντας 21 νέους υπουργούς με στόχο την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και την αναζωογόνηση της οικονομίας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτού του ανασχηματισμού λοιπόν, όρισε και υπουργό… Γιόγκα.
Ο υπουργός που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο AAYUSH (Yoga, Naturopathy, Unani, Siddha, Homeopathy), θα είναι επιφορτισμένος, μεταξύ άλλων, με την προώθηση της αγιουρβέδα, πανάρχαιου ινδικού, παραδοσιακού συστήματος Ιατρικής, της γιόγκα, της ομοιοπαθητικής και άλλων εναλλακτικών θεραπειών.

Ο εθνικιστής και ινδουϊστής κ. Μόντι είναι χορτοφάγος, ασκείται καθημερινά στη γιόγκα και τον Σεπτέμβριο ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να εξετάσουν την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας της Γιόγκα.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο κ. Μόντι συζήτησε, μάλιστα, για τη γιόγκα με τον Μπαράκ Ομπάμα στο δείπνο που του παρέθεσε ο αμερικανός πρόεδρος στον Λευκό Οίκο.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που ορκίστηκαν σήμερα. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε για να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας», έγραψε στο Twitter ο Ινδός πρωθυπουργός

Το AAYUSH αποτελούσε στο παρελθόν τμήμα του υπουργείου Υγείας , αλλά μετά τον ανασχηματισμό της Κυριακής έγινε ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο με τον πρώην υπουργό Τουρισμού, τον Σριπάντ Γέσο Νάικ, ως επικεφαλής του.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...