Ιπτάμενο φρούριο το Σουχόι που κατέριψαν οι Τούρκοι

Ιπτάμενο φρούριο το Σουχόι που κατέριψαν οι Τούρκοι

Το Σουχόι 24 (Su-24) είναι ένα παντός καιρού δικινητήριο επιθετικό αεροσκάφος που αναπτύχθηκε στην Σοβιετική Ενωση ήδη από τη δεκαετία του 1960 και ήταν το πρώτο αεροσκάφος της χώρας με εξελιγμένο πλήρως ψηφιοποιημένο σύστημα πλοήγησης και επίθεσης.

Στα Σουχόι τα δύο μέλη του πληρώματος κάθονται σε διάταξη ο ένας δίπλα στον άλλο σε αντίθεση με πολλά διθέσια αεροσκάφη της Δύσης στα οποία η διάταξη είναι παράλληλη προς το σώμα του αεροσκάφους. Ο ένας είναι ο χειριστής του αεροσκάφους και ο άλλος χειρίζεται τα οπλικά συστήματα.

Χάρη στην συνεχή τεχνολογική αναβάθμισή τους τα αεροσκάφη αυτά παραμένουν σε ενεργό δράση σε πολλές χώρες – όχι μόνο της πρώην Σοβιετικής Ενωσης – όπως η Αλγερία, το Ιράν, και το Σουδάν.

Τα Σουχόι έχουν μήκος 22,5 μέτρα και άνοιγμα φτερών 17,6 μέτρα. Μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα 1.300 χιλιομέτρων την ώρα σε χαμηλό ύψος και 1.650 χιλιόμετρα την ώρα σε μεγάλο ύψος. Η ακτίνα επιχειρησιακής δράσης τους φτάνει στα 615 χιλιόμετρα. Μπορούν να πετάξουν σε ανώτατο ύψος 11.000 μέτρων αναφέρει το the toc.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...