Ιράκ: Αυξήθηκε ο αριθμός των Τούρκων που απήχθησαν – Με αντίποινα απειλεί ο Νταβούτογλου

Ιράκ: Αυξήθηκε ο αριθμός των Τούρκων που απήχθησαν - Με αντίποινα απειλεί ο Νταβούτογλου
Ογδόντα είναι οι Τούρκοι πολίτες που απήχθησαν στη Μοσούλη από αντάρτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), σύμφωνα με την ενημέρωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το υπουργείο επεσήμανε ότι 49 τούρκοι πολίτες κρατούνται όμηροι μετά την κατάληψη του τουρκικού προξενείου στη Μοσούλη σήμερα, όπως και 31 ακόμη, οδηγοί φορτηγών που απήχθησαν χθες Τρίτη από έναν σταθμό ανεφοδιασμού στην ίδια πόλη.
Μεταξύ των ομήρων που απήχθησαν από το τουρκικό προξενείο, και οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε μια βάση των ανταρτών του ΙΚΙΛ, πιστεύεται ότι βρίσκονται τουλάχιστον δύο παιδιά, όπως και ο πρόξενος Εζτούρκ Γιλμάζ.

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, προειδοποίησε ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε αντίποινα στην περίπτωση που οι αντάρτες κάνουν κακό σε κάποιον από τους τούρκους ομήρους, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν θα πρέπει να «δοκιμάζει» την ισχύ της Τουρκίας.
«Αυτή τη στιγμή προχωρούμε σε μια ήρεμη διαχείριση της κρίσης, λαμβάνοντας υπόψη μας την ασφάλεια των πολιτών μας. Αυτό δεν πρέπει να παρανοηθεί. Αν κάποιος βλάψει τους πολίτες και το προσωπικό μας θα είναι αντιμέτωπος με τα πιο σκληρά αντίποινα», υπογράμμισε ο Νταβούτογλου μιλώντας στους δημοσιογράφους από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται. Οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν απευθείας από την τουρκική τηλεόραση.

Ο Νταβούτογλου πρόσθεσε ότι το προξενείο δεν μπόρεσε να εκκενωθεί πριν την κατάληψη της Μοσούλης από το ΙΚΙΛ εξαιτίας των κινδύνων που θα αντιμετώπιζε το προσωπικό αν εγκατέλειπε το κτίριο.
Την ίδια ώρα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ συναντώνται με τους επικεφαλής του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και υψηλόβαθμους διπλωμάτες για να εξετάσουν τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...