Ιστορική ψηφοφορία για τα γλυπτά του Παρθενώνα στο βρετανικό κοινοβούλιο

Δευτέρα 11/07/2016 – 22:25

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ                                                                                                         

Πρόταση νόμου για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα κατέθεσε χθες στο βρετανικό Κοινοβούλιο ομάδα 12 βουλευτών, ανήμερα της 200ής επετείου της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να τα αγοράσει από τον Λόρδο Έλγιν.

Η πρόταση νόμου έχει συνταθεί από βουλευτές διαφόρων κομμάτων και υποστηρίζεται από την «Βρετανική επιτροπή επανενώσεως των γλυπτών του Παρθενώνα».

Με την πρόταση νόμου καλείται το Κοινοβούλιο να ακυρώσει την απόφαση που έλαβε πριν από διακόσια χρόνια , όταν νομιμοποίησε την κλοπή των γλυπτών από τον λόρδο Ελγιν.

Σύμφωνα με την εισήγησή των βουλευτών, η εν λόγω κίνηση θα ευνοούσε το Ηνωμένο Βασίλειο να διασφαλίσει μία ευνοϊκότερη συμφωνία κατά τις διαπραγματεύσεις αποχώρησης από την Ε.Ε. Η επίσημη θέση της βρετανικής κυβέρνησης είναι κατά της επιστροφής των «Ελγινείων», για την επιστροφή των οποίων απαιτείται υπερψήφιση σχετική νομοθεσίας από το κοινοβούλιο που θα τροποποιεί τους νόμους που διέπουν το σύστημα διοίκησης του Βρετανικού Μουσείου. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...