Ισχυρές βροχές με λάσπη και χαλάζι στην Αττική

Ισχυρές βροχές με λάσπη και χαλάζι στην Αττική
Βρέχει καταρρακτωδώς στα βόρεια προάστια – Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Χειμωνιάτικο είναι από το πρωί το σκηνικό του καιρού, με ισχυρές βροχές που συνοδεύονται με λάσπη και χαλάζι. Στα βόρεια προάστια κι άλλες περιοχές της Αττικής οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, καθώς τα φρεάτια δεν έχουν καθαριστεί.

Τα έντονα φαινόμενα αρχικά θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Αργότερα θα επεκταθούν στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές εκτός της ανατολική ςΜακεδονίας και της Θράκης.

Αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ εξασθένηση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ και βαθμιαία στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ εξασθένηση των φαινόμενων θα σημειωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη Μακεδονία, ενώ εξασθένηση των φαινόμενων θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το πρωί στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...