Ι. Μπέκος:Γιατί υποψήφιος και γιατί με το KΙΝΗΜΑ

Θα ήθελα καταρχάς να εξηγήσω γιατί υποψήφιος τώρα, σε μια εξπρές εκλογική διαδικασία στην οποία πολλοί από εμάς για πρώτη φορά διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών και ο διαθέσιμος χρόνος να τους ακούσουμε και να μας ακούσουν είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Με προβλημάτισε αυτό και με προβλημάτισε έντονα, παρόλα αυτά το αποφάσισα. Ως ενεργός πολίτης παρακολουθώ στενά, επικροτώ και κριτικάρω, συμμερίζομαι ή αποτάσσομαι καθημερινά πολιτικές πράξεις, καταστάσεις και γεγονότα που βιώνουμε όλοι και πιστεύω βαθιά και αταλάντευτα ότι πολίτης πρώτα απ όλα αυτό σημαίνει, συμμέτοχος και συνδιαμορφωτής. Σ αυτή λοιπόν τη συγκυρία, στην οποία καλούμαστε όλοι να σταθούμε καθαρά και κριτικά απέναντι σ αυτά που αύριο θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε απλώς δεν θα μπορούσα να απέχω. Θα ήταν πέρα και έξω από εμένα να μην ανταποκριθώ εμπράκτως στην πρόσκληση και πρόκληση, να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και να συμβάλλω σε μια προσπάθεια συλλογική και αναγκαία .
Γιατί με το ΚΙΝΗΜΑ λοιπόν και το Γιώργο Παπανδρέου και ερχόμαστε στο δεύτερο ερώτημα. Με το Γιώργο γιατί πρώτος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της χρόνιας παθογένειας του πολιτικού και οικονομικού μας συστήματος. Γιατί έδωσε τη μάχη απέναντι σε αμείλικτες οικονομικές πραγματικότητες και εγχώριους μύθους που κατέπεσαν εν συνεχεία αλλά αναμασώνται και επανέρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από διάφορες κατευθύνσεις. Ενδεικτικά μονάχα παραθέτω ορισμένα εκ των οικονομικών μεγεθών της εθνικής μας οικονομίας κατά το έτος 2009 ,έτος ανάληψης της εξουσίας (Πρωτογενείς δαπάνες 59 Δις , Έλλειμμα προϋπολογισμού 15.6 % του ΑΕΠ  36 δις, Δημόσιο Χρέος 299 Δις) κλπ  τα οποία κλήθηκε να διαχειριστεί ο Παπανδρέου όταν οι ιθύνοντες της κρίσης εγκατέλειπαν κρυπτόμενοι και “αμίλητοι” την πολιτική αρένα .

Με το Γιώργο γιατί εκτός από διαχειριστής μιας δύσκολης πραγματικότητας υπήρξε και οραματιστής μιας καλύτερης Ελλάδας ,γιατί τόλμησε υπό αυτές τις συνθήκες να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις όπως η διαύγεια , ο Καλλικράτης ,ο οικονομικός εισαγγελέας κλπ που θεσμοθέτησαν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στη δημόσια διοίκηση . Με το Γιώργο γιατί απέναντι σε μια συντηρητική και φοβική Ευρώπη και απέναντι σ ένα εγχώριο εχθρικό κατεστημένο επέτυχε με προσωπικό και πολιτικό κόστος να αποφύγουμε τα χειρότερα ,όταν όλοι επικαλούνταν έναν άλλο δρόμο ,ουδείς όμως κατάφερε να μας τον περιγράψει επαρκώς και να μας πείσει ότι υπήρχε και αυτό περίτρανα απεδείχθη στη συνέχεια .
Σκοπός και στόχος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας είναι να καταστήσει ξανά τον πολίτη συμμέτοχο στην παραγωγή πολιτικής , να οδηγήσει τη χώρα σε μια συνειδητή πολιτική πορεία την οποία όλοι μαζί θα συναποφασίσουμε και θα χαράξουμε , με ανοικτές διαδικασίες ,θέτοντας τα δικά μας ερωτήματα και προτάσσοντας τις δικές μας λύσεις .  Στην μεταπελατειακή Ελλάδα που προσδοκούμε δεν θα πάμε αναίμακτα ,θα πάμε όμως και αυτό είναι και βαθιά μου πεποίθηση αλλά και εθνική μας ανάγκη .Για όλους αυτούς τους λόγους συμμετέχω σ αυτή την προσπάθεια και σας καλώ να συστρατευτούμε.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...