ΚΚΕ:Το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού συνεχίζεται

?¹??? ??? ????????? ???????? ??? ???. ? ?? ??? ?? ??? ??? ????? ??¹????? ¹?????????  ?????????? ??¹?? ??? ???????? ??????? ??? ???????? ???? ???????, ??????? 23 ????? 2011.

Το ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

42 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, που εκτελέστηκε με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Το έγκλημα σε βάρος του λαού της Κύπρου, με την εισβολή και κατοχή του 37% του νησιού συνεχίζεται, ενώ το δρόμο άνοιξε το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ σε βάρος της κυπριακής κυβέρνησης Μακαρίου.

Ο λαός της Κύπρου δεν μπορεί να προσδοκά δίκαιη λύση στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, γιατί αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί ενθαρρύνουν και ανέχονται την επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου. Σήμερα προωθούν ένα νέο «σχέδιο Ανάν», το οποίο έχει διαμορφωθεί στη βάση της συνομοσπονδιακής, διχοτομικής λύσης, που νομιμοποιεί την τούρκικη εισβολή και κατοχή στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία, που εκδηλώνονται στο έδαφος και των οξυμένων ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς, θέτουν μπροστά στους λαούς την ανάγκη να δυναμώσουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη, αλλά και την πάλη για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πάλη δεμένη με συνολικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό, στηρίζει τον αγώνα για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος, για Κύπρο ανεξάρτητη, με μία και μόνη κυριαρχία και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, κοινή πατρίδα Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Γι’ αυτό και θα αντιταχθεί σε λύσεις –ανοιχτής ή συγκαλυμμένης– διχοτόμησης, που στο παρελθόν απέρριψε ο ίδιος ο κυπριακός λαός.

The post ΚΚΕ:Το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού συνεχίζεται appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...