ΚΚΕ: Η υποκρισία δεν έχει όριο

Πέμπτη 09/06/2016 – 18:40«Η υποκρισία δεν έχει όριο. Ο κ. Φίλης καταγγέλλει αυτό, που ο ίδιος και το κόμμα του έκαναν στο παρελθόν κατά κόρον και μάλιστα υπήρξαν από τους πρώτους διδάξαντες», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
«Επιπλέον το κάνει αυτό χωρίς αιδώ, αξιοποιώντας το αντιδραστικό επιχείρημα περί αντισυνταγματικότητας. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι οι ανώνυμες διαδικτυακές κινητοποιήσεις – παλιότερα οι “πλατείες”, σήμερα το “παραιτηθείτε” – και μάλιστα σε αντίθεση με το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα, δεν αποτελούν πραγματική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο ως τρόποι εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας σε μια εναλλαγή κυβερνήσεων και προσώπων “εντός των ίδιων αντιλαϊκών τειχών”.
Αυτό που χρειάζεται είναι η ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία, με γραμμή πάλης την πραγματική ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης», τονίζει το ΚΚΕ στο σχόλιό του.
Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με Βούτση
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, είχε αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κόμματος, Θανάση Παφίλη, και τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιώργο Λαμπρούλη.
Κατά την συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε τις διαμαρτυρίες της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση κωλυσιεργεί απαράδεκτα τη συζήτηση των προτάσεων νόμου που έχει καταθέσει το Κομμουνιστικό Κόμμα, παραβιάζοντας ακόμη και τον κανονισμό της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν για συζήτηση για πολλούς μήνες  οι τρεις προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ η πρώτη για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, η δεύτερη για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, της 13ης τρίτης και 14ης σύνταξης και των συλλογικών συμβάσεων και η τρίτη πρόταση νόμου  για την λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των ανέργων.
Παράλληλα, το ΚΚΕ εξέφρασε τις έντονες διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι συστηματικά πλέον οι περισσότεροι υπουργοί με διάφορα προσχήματα αποφεύγουν να συζητήσουν τις επίκαιρες ερωτήσεις  και επερωτήσεις οδηγώντας σε εκφυλισμό την διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...