«Κάλπασε» με άνοδο 3% το Χρηματιστήριο Αθηνών

«Κάλπασε» με άνοδο 3% το Χρηματιστήριο Αθηνών

Οι τράπεζες έδωσαν «φτερά» στον Γενικό δείκτη

Άνοδος στο ΧΑ, ράλι στις τραπεζικές μετοχές μετά τα stress test

Σπάει τα κοντέρ ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με άνοδο 3,08% και κλείσιμο στις 722,80 μονάδες. Μία άνοδος που σε μεγάλο βαθμό στηρίχθηκε στην μεγάλη ανοδική πορεία των τραπεζικών μετοχών, που μετά τα καλά νέα της ανακεφαλαιοποίησης, έχουν κερδίσει και πάλι, την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Οι εξελίξεις μετά την ανακοίνωση των πολύ καλών αποτελεσμάτων που πέτυχαν οι ελληνικές τράπεζες στα τεστ αντοχής της (stress tests) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας(ΕΚΤ) και την διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης να μπαίνει στην τελική της ευθεία ξένοι και εγχώριοι επενδυτές έτρεξαν να προλάβουν τις χαμηλές τιμές των τραπεζικών μετοχών και να επωφεληθούν από την άνοδο που όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσει.  Οι μετοχές των Eurobank και Alpha Bank,  συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς είχαν και τις καλύτερες επιδόσεις. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 45,99 εκατ. ευρώ και η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη  συνεδρίαση. Το μεγάλο πάρτι του τραπεζικού τομέα, καταγράφηκε ως εξής:

    Eurobank                  +29,03%

    Alpha Bank              +28,70%

    Πειραιώς                   +18,28%

    Εθνική Τράπεζα       +7,67%

Την μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών  με +16,05%, των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών με +5,46% και των Ασφαλειών με άνοδο +5,33%. Συνολικά εβδομήντα δύο μετοχές αύξησαν την αξία τους, είκοσι παρέμειναν σταθερές, ενώ είκοσι πέντε κινήθηκαν  πτωτικά. Την  μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Attica Bank -13,33%, Νίκας -11,39% και Ειδησεοφωνική Ελλάς -10,00%.

«Κάλπασε» με άνοδο 3% το Χρηματιστήριο Αθηνών

 

Οι τράπεζες έδωσαν «φτερά» στον Γενικό δείκτη

 

 

 

 

 

Άνοδος στο ΧΑ, ράλι στις τραπεζικές μετοχές μετά τα stress test

 

Σπάει τα κοντέρ ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με άνοδο 3,08% και κλείσιμο στις 722,80 μονάδες. Μία άνοδος που σε μεγάλο βαθμό στηρίχθηκε στην μεγάλη ανοδική πορεία των τραπεζικών μετοχών, που μετά τα καλά νέα της ανακεφαλαιοποίησης, έχουν κερδίσει και πάλι, την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Οι εξελίξεις μετά την ανακοίνωση των πολύ καλών αποτελεσμάτων που πέτυχαν οι ελληνικές τράπεζες στα τεστ αντοχής της (stress tests) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας(ΕΚΤ) και την διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης να μπαίνει στην τελική της ευθεία ξένοι και εγχώριοι επενδυτές έτρεξαν να προλάβουν τις χαμηλές τιμές των τραπεζικών μετοχών και να επωφεληθούν από την άνοδο που όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσει.  Οι μετοχές των Eurobank και Alpha Bank,  συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς είχαν και τις καλύτερες επιδόσεις. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 45,99 εκατ. ευρώ και η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη  συνεδρίαση. Το μεγάλο πάρτι του τραπεζικού τομέα, καταγράφηκε ως εξής:

 

  • Eurobank                  +29,03%

  • Alpha Bank              +28,70%

  • Πειραιώς                   +18,28%

  • Εθνική Τράπεζα       +7,67%

Την μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών  με +16,05%, των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών με +5,46% και των Ασφαλειών με άνοδο +5,33%. Συνολικά εβδομήντα δύο μετοχές αύξησαν την αξία τους, είκοσι παρέμειναν σταθερές, ενώ είκοσι πέντε κινήθηκαν  πτωτικά. Την  μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Attica Bank -13,33%, Νίκας -11,39% και Ειδησεοφωνική Ελλάς -10,00%.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...