Κάμερον: Οι υποστηρικτές του Brexit προτείνουν ένα άλμα στο σκοτάδι

Κάμερον: Οι υποστηρικτές του Brexit προτείνουν ένα άλμα στο σκοτάδι

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 28/02/2016 – 10:21

Ντέιβιντ Κάμερον

Να αναγνωρίσουν τους κινδύνους που ενέχει το Brexit κάλεσε τους υποστηρικτές της εξόδου ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την οποία θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης δημόσιας συζήτησης.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «The Daily Telegraph» ο Ντέιβιντ Κάμερον αποκαλεί «στοίχημα του αιώνα» μια ενδεχόμενη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όταν ζητείται από αυτούς που διεξάγουν εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας να παρουσιάσουν ένα σχέδιο της χώρας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γίνονται ασαφείς», γράφει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ακόμα, ο Ντέιβιντ Κάμερον προσθέτει πως «αυτό που προτείνουν σήμερα είναι ένα άλμα στο σκοτάδι».

«Δεν αρκεί απλά να διαβεβαιώνουν ότι όλα θα είναι καλά όταν θέσεις εργασίας και το μέλλον της χώρας μας διακυβεύονται», επιμένει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ανατρέπει επίσης το επιχείρημα ότι η Βρετανία θα εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά μετά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση των 28.

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για μένα ότι η μόνη βεβαιότητα μιας εξόδου (από την Ευρωπαϊκή Ένωση), είναι η αβεβαιότητα. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι αν εγκαταλείψουμε την Ευρώπη», αναφέρει ακόμα ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Η εκστρατεία υπέρ ή κατά ενός «Brexit» είναι σε πλήρη εξέλιξη από τότε που ο βρετανός πρωθυπουργός απέσπασε την περασμένη εβδομάδα παραχωρήσεις από τους ευρωπαίους εταίρους του Λονδίνου.

Πάντως, ο Ντέιβιντ Κάμερον πρέπει να πείσει και τους δικούς του ανθρώπους, έξι υπουργοί του και πολλοί βουλευτές του συντηρητικού κόμματός του δηλώνουν υπέρ του Brexit.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μπόρις Τζόνσον, ο χαρισματικός συντηρητικός δήμαρχος του Λονδίνου που τάσσεται υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι «υπερβάλλουν τους κινδύνους.

«Η Βρετανία θα μπορούσε να έχει ένα λαμπρό μέλλον με μια πιο δυναμική οικονομία και έναν πιο ευτυχισμένο λαό», δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «The Times».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...