Κάννες: Διάλογοι που «καίνε» ανάμεσα σε Παπανδρέου και Βενιζέλο

Κάννες: Διάλογοι που «καίνε» ανάμεσα σε Παπανδρέου και Βενιζέλο
Παπανδρέου  σε Βενιζέλο: «Με άδειασες…» – «Κάποτε θα με ευγνωμονείς» του απάντησε
Η συνάντηση των Καννών, δυόμισι χρόνια μετά, «ταράζει ακόμη τα νερά» της Ευρώπης και δη της Ελλάδας. Όλα όσα διαδραματίστηκαν βλέπουν το φως της δημοσιότητας σταδιακά, δημιουργώντας «ντόμινο» αποκαλύψεων.

Ο χορός των αποκαλύψεων ξεκίνησε από τους Financial Times.(Διαβάστε ΕΔΩ) και το ένα δημοσίευμα διαδέχεται, μέχρι και σήμερα, το άλλο.  Τι συνέβη όμως, μετά τις Κάννες;

Η πρόσκληση για τις Κάννες με πρωτοβουλία Μέρκελ και Σαρκοζί έρχεται στις 2 Νοεμβρίου.

Ο Παπανδρέου εκπλήσσει τους συνεργάτες του, όταν μετά τη συνάντηση τους λέει «νομίζω ότι πήγαμε καλά». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος του προτείνει να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια για να συγκληθεί συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Η πρόταση δεν απορρίπτεται αλλά ούτε εφαρμόζεται.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέει στον Γιώργο Παπανδρέου πως ως υπουργός Οικονομικών πρέπει να κάνει δήλωση για την προστασία των τραπεζών. Ο πρωθυπουργός δείχνει να δυσφορεί αλλά δε λέει τίποτα.

Μετά και το e-mail της κόρης του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφασίζει να κάνει τη δήλωση και προκαλεί την «έκρηξη» του Γιώργου Παπανδρέου. «Με άδειασες» είπε τον υπουργό του όταν τον πήρε τηλέφωνο. «Μια μέρα θα με ευγνωμονείς» ήταν η απάντηση.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...