Κάστρο: Στους πολίτες η περιοχή της δυτικής εισόδου της Ναυπάκτου.Βίντεο

013

 

Σε κοινή χρήση θα δοθεί  η ευρύτερη περιοχή της πάλαι ποτέ δυτικής πύλης εισόδου της Καστρόπολης της Ναυπάκτου.

Έπειτα από απόφαση για την απαλλοτρίωση του εφαπτόμενου με την πύλη οικοπέδου από το δήμο Ναυπακτίας και την απομάκρυνση της πέτρινης οικίας,αναδεικνύεται ένας αρχαιολογικός θησαυρός,που βρισκόταν δίπλα μας αλλά οι περισσότεροι αγνοούσαμε την μοναδική του ομορφιά.

Το λεγόμενο Φαλτσοπόρτι,που η μία του είσοδος βρίσκεται πίσω από την παλιά οικία που απομακρύνθηκε και η άλλη από το στενό του αρχοντικού Μπότσαρη.

Την πόρτα του στο κοινό όμως άνοιξε και η σιδερένια πόρτα από τη δυτική πλευρά στα όρια της ιδιοκτησίας της οικίας η οποία όλα αυτά τα χρόνια παρέμενε κλειστή.Μένει πλέον από την 22η ΕΒΑ η καταγραφή των ορίων του αρχαιολογικού χώρου  με τον ιδιοκτήτη προκειμένου αυτό να είναι επισκέψιμο στους πολίτες.

Σίγουρα είναι μια θετική εξέλιξη,που αναδεικνύει άγνωστα τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος της πόλης μας τα οποία είναι σε θέση να προσεγγίσουν το τουριστικό ενδιαφέρον.

Στο σημείο βρέθηκε σήμερα το πρωί τόσο ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γ.Μπουλές,όσο και ο προιστάμενος της 22ης εφορίας Βυζαντινών αρχαιοτήτων κ. Χουλιαράς  ο οποίος μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα έκανε δηλώσεις.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...