Κάτω από το όριο της φτώχειας 1 στους 2 συνταξιούχους!

Συνταξιούχοι

Νέες περικοπές στις συντάξεις φοβούνται οι συνταξιούχοι! 

Περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά ζουν με κύριο εισόδημα μία σύνταξη και μετά τις έντεκα μειώσεις που έχει δεχθεί το εισόδημα των συνταξιούχων, οι ίδιοι φοβούνται ότι έρχονται νέα ψαλίδια! Οι τεράστιες προσκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, ίσως να ενταθούν αν δεν υπάρξει οικονομική ανάκαμψη και εισροή νέων πόρων στο ασφαλιστικό σύστημα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο  Συνταξιούχων, όπου παραθέτει τα σκληρά νούμερα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι ένα στα δύο νοικοκυριά της χώρας.

Κάτω από 700 ευρώ, είναι η σύνταξη για 6 στους 10 συνταξιούχους στη χώρα μας και μάλιστα το 44.8% των συνταξιούχων παίρνουν μηναία σύνταξη κάτω από το όριο σχετικής  φτώχειας των 665 ευρώ. Σε απόλυτους αριθμούς 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν σύνταξη που δεν ξεπερνά το ποσό των 665 ευρώ και η οποία αποτελεί -σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή- το σταθερό όριο σχετικής φτώχειας .

Πάνω από τα μισά νοικοκυριά (52%) στην Ελλάδα, λόγω της  υψηλής ανεργίας και της φτώχειας που προκαλούν τα μνημόνια, ζουν από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους.

Οι μειώσεις στις συντάξεις, ξεκινούν από  20% έως και άνω του 50% «μέσα από 13 συνεχείς ειδικές ή άλλες πρόσθετες εισφορές-περικοπές που επιβλήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία  χρόνια σε σημείο πλέον οι συντάξεις να αποτελούν φιλοδωρήματα», τονίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι! Η ανησυχία τους είναι ότι όλες αυτές οι περικοπές που έχουν τσακίσει το εισόδημά τους, ίσως να μην είναι το τέλος, αφού, παρόλο που έχουν υποστεί 13 μνημονικές περικοπές επισημαίνουν πως «τα  ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν από τα ελλείμματα τα οποία για εφέτος θα κινηθούν  κοντά στα 4 δις ευρώ συνολικά».

«Το ανελέητο κυνηγητό των συνταξιούχων συνεχίζεται», τονίζει ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων  Νίκος Χατζόπουλος, ο οποίος προσέθεσε πως, «η κυβέρνηση-όπως και οι προηγούμενες – μας φτωχοποιεί. Και δυστυχώς θα υπάρξει και συνέχεια, ο αυτόματος κόφτης έρχεται. Κάθε χρόνο λόγω των περικοπών όλο και μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων θα πλησιάζει το όριο της φτώχειας».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...