Κένυα: Επίθεση ενόπλων σε δυνάμεις ασφαλείας με 22 νεκρούς

Κένυα: Επίθεση ενόπλων σε δυνάμεις ασφαλείας με 22 νεκρούς
Οι δράστες επιτέθηκαν σε τρία οχήματα της αστυνομίας και έκαψαν το ένα

Τους 22 έφτασαν οι νεκροί από την ενέδρα που στήθηκε εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στο βόρειο τμήμα της Κένυας. Σκοτώθηκαν 20 αστυνομικοί και δύο πολίτες, δήλωσε αστυνομική πηγή την Κυριακή.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για δύο νεκρούς πολίτες και οκτώ αστυνομικούς, ενώ 12 ακόμη αστυνομικοί αγνοούνταν.

Οι αστυνομικοί «που θεωρούνταν αγνοούμενοι είναι νεκροί», δήλωσε η πηγή αυτή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Σάββατο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μασούντ Μούινγι εξήγησε ότι «αδιευκρίνιστος αριθμός ενόπλων» έστησε ενέδρα στους αστυνομικούς που εκτελούσαν μια «αποστολή ασφαλείας» τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.

Η επίθεση σημειώθηκε στη ζώνη του Καπέντο, σε μια φτωχή, άνυδρη περιοχή όπου οι επιδρομές και τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ αντιπάλων κοινοτήτων αποτελούν συχνό φαινόμενο. Πριν από δύο χρόνια περισσότεροι από 40 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε μια άλλη επίθεση, 100 χιλιόμετρα βορειότερα. Οι αστυνομικοί σε εκείνη την περίπτωση καταδίωκαν ζωοκλέφτες.

Μια πηγή της αστυνομίας είπε ότι οι δράστες επιτέθηκαν σε τρία οχήματα της αστυνομίας και έκαψαν το ένα από αυτά. Οι δυνάμεις ασφαλείας προετοιμάζονταν να διεξάγουν μια επιχείρηση ασφαλείας έπειτα από μια προηγούμενη επίθεση την προηγούμενη εβδομάδα, από την οποία πέντε άνθρωποι, εκ των οποίων τρεις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Στην περιοχή έχουν σταλεί ενισχύσεις, ενώ ήδη βρίσκονται εκεί ο αρχηγός της αστυνομίας Ντέιβιντ Κιμάγιο. Παράλληλα, όπως δήλωσε μια κυβερνητική πηγή, ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα μετέβη στην περιοχή συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών Τζόζεφ Όλε Λένκου.

Η έλλειψη υδάτινων πόρων και η κατανομή των βοσκότοπων οξύνουν τις εντάσεις μεταξύ των διάφορων κοινοτήτων στην περιοχή, όπου ζουν κυρίως νομάδες κτηνοτρόφοι, κυρίως από τις φυλές Πόκοτ και Τουρκάνα.

Η ανασφάλεια ενισχύεται περαιτέρω εξαιτίας του ελλιπούς εξοπλισμού των δυνάμεων ασφαλείας καθώς και της ολοένα και μεγαλύτερης εξάπλωσης των όπλων, εξηγούν οι ειδικοί.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...