Κένυα: Ο στρατός χτύπησε θέσεις της Αλ Σαμπάμπ

Κένυα: Ο στρατός χτύπησε θέσεις της Αλ Σαμπάμπ
Έπειτα από την φονική εισβολή τρομοκρατών της Αλ Σαμπάμπ στην πανεπιστημιούπολη της Γκαρίσα στην Κένυα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 147 ανθρώπων, ο στρατός της Κένυας ξεκίνησε να πλήττει θέσεις της οργάνωσης.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, λοιπόν, που επικαλούνται δηλώσεις στρατιωτικού αξιωματούχου οι δυνάμεις της Κένυας κατέστρεψαν δύο στρατόπεδα της Αλ Σαμπάμπ στη Σομαλία.

Ο συνταγματάρχης Ντέβιντ Ομπόνιο δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της πρώτης επίθεσης επλήγη στρατόπεδο στο Γκοντοντόου και στο Ισμαΐλ στην περιφέρεια Γκέντο κοντά στα σύνορα με την Κένυα.

«Επιχειρήσαμε εχθές και σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τις από αέρος εικόνες που έχουν αναλυθεί τα στρατόπεδα έχουν καταστραφεί», εξήγησε ο συνταγματάρχης.

Ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ισλαμιστικής οργάνωσης να έχει πέσει νεκρό.

«Υπάρχουν ενδείξεις για κάποιους τραυματισμένους που έχουν μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο, αλλά δεν είναι εύκολο να επιβεβαιωθούν θάνατοι, γιατί δεν έχουμε χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του κενυατικού στρατού.

Την ίδια ώρα, πάντως, διέψευσε τις φήμες που ήθελαν να επλήγησαν καλλιέργειες και φάρμες από τις αεροπορικές επιδρομές αντί των θέσεων της Αλ Σαμπάμπ, τονίζοντας πως πρόκειται για «προπαγάνδα».

Στο μεταξύ, μετά το μακελειό στην πανεπιστημιούπολη, η Γκαρίσα έχει «οχυρωθεί» με επιπλέον δυνάμεις ασφαλείας, τη στιγμή που η χώρα θρηνεί για τα 147 θύματα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...