Κέρδος για τον ελληνικό Τουρισμό, οι απώλειες της Τουρκίας, λέει ο ΣΕΤΕ

ΣΕΤΕ

Οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής που φοβούνται να πάνε στην γειτονική Τουρκία, λόγω των γεγονότων, μπορεί να είναι κέρδος του ελληνικού τουρισμού, όμως η ανάπτυξη του κλάδου παραμένει εύθραυστη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ,  Ανδρέας Ανδρεάδης. «Το μερίδιο της Τουρκίας στο last minute θα συρρικνωθεί και πιθανότατα θα υποστεί ακυρώσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, για να προσθέσει πως  «η Ελλάδα θα κερδίσει ένα μερίδιο, ακόμα και αν αυτό είναι μικρό».

Όμως , κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να περάσουν στην Ελλάδα οι επιπτώσεις από την Τουρκία, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει συνολικά τις αφίξεις, παραδέχτηκε, ο κ. Ανδρεάδης.   «Δεν μας αρέσει το γεγονός ότι η Τουρκία είναι αποσταθεροποιημένη, θα μπορούσε να επηρεάσει και την Ελλάδα», δήλωσε.

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε πως οι αφίξεις μπορεί να είναι χαμηλότερες των αρχικών εκτιμήσεων,  αλλά από την άλλη, τα έσοδα θα μπορούσαν να αυξηθούν μέχρι και 2%, τονίζοντας πως, «οι προβλέψεις αυτού του έτους είναι ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Είναι σαν την κινούμενη άμμο».    

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...