Κίνα: «Θρησκευτικοί εξτρεμιστές» πίσω από τη βομβιστική επίθεση

Κίνα: «Θρησκευτικοί εξτρεμιστές» πίσω από τη βομβιστική επίθεση
Η επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Ουρούμτσι χθες, στο δυτικό άκρο της Κίνας, πραγματοποιήθηκε από δύο θρησκευτικούς εξτρεμιστές, οι οποίοι και έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της επαρχίας Σιντζιάνγκ.
Στην ιστοσελίδα της η τοπική κυβέρνηση αναφέρει ότι οι δύο εξτρεμιστές “είχαν επηρεαστεί εδώ και καιρό από εξτρεμιστική θρησκευτική σκέψη και μετείχαν σε εξτρεμιστικές θρησκευτικές δραστηριότητες”.

Δύο από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης είναι μεταξύ των τριών νεκρών της επίθεσης κατά την οποία επίσης τραυματίστηκαν 79 άνθρωποι, μεταδίδουν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Λαϊκή Ημερησία, η επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, γράφει στο μικρομπλόγκ της ότι “δύο μαφιόζοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και σκοτώθηκαν” παρότι δεν κάνει λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.
Ο τρίτος νεκρός ήταν ένας άνθρωπος που βρισκόταν τυχαία στο σημείο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Μαχαίρια και εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν στη θρασύτατη αυτή επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Ουρούμτσι, την πρώτη βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντζιάνγκ τα τελευταία 17 χρόνια. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την άφιξη αμαξοστοιχίας από επαρχία που κατοικείται στη συντριπτική της πλειοψηφία από Κινέζους Χαν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η βομβιστική επίθεση συνέπεσε χρονικά με την επίσκεψη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην επαρχία Σιντζιάνγκ που έχει μουσουλμανικό πληθυσμό, κι ενώ τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται είναι αυστηρά.

Σήμερα δεκάδες μαύρα βαν της αστυνομίας ήταν σταθμευμένα γύρω από το σταθμό και αστυνομικοί με στολές παραλλαγής και όπλα στα χέρια περιπολούσαν στην είσοδό του. Παρά τη μεγάλη αστυνομική παρουσία, πολύ κόσμος πηγαινοερχόταν στο σταθμό που φαινόταν να λειτουργεί κανονικά.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...