Κίνδυνος για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω Ζίκα

Παρασκευή 27/05/2016 – 23:29Aναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω Ζίκα ζητούν κορυφαίοι επιστήμονες“ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ” ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ                                                                                   Αναβολή ή μεταφορά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο σε διαφορετική περιοχή ζητούν με επιστολή τους προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) 125 κορυφαίοι επιστήμονες. 
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα νέα ευρήματα για τον ιό κάνουν την διεξαγωγή των Αγώνων στο Ρίο «ανήθικη» και ζητούν από τον Οργανισμό να αλλάξει επειγόντως τις οδηγίες για τον Ζίκα, που σχετίζεται με σοβαρή γενετική ανωμαλία.
Η Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε τον Μάιο ότι δεν βλέπει το λόγο για να καθυστερήσει ή να μετακινήσει τους αγώνες σε διαφορετική τοποθεσία.
«Είναι περιττός κίνδυνος όταν από όλες τις χώρες του κόσμου δώσουν το παρών στους Αγώνες, καθώς μπορεί να κολλήσουν τον ιό και με την επιστροφή τους στο σπίτι να τον μεταφέρουν και να τον μετατρέψουν σε επιδημία» εξηγούν στο γράμμα τους οι ερευνητές, ορισμένοι εκ των οποίων προέρχονται από πανεπιστήμια όπως η Οξφόρδη, το Χάρβαρντ και το Γέιλ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...