Καίγεται η Κινέτα – Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους (Εικόνες)

Καίγεται η Κινέτα – Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους (Εικόνες)

Φλόγες καίνε σπίτια στους οικισμούς Γαλήνη και Μαρούλα – Τεράστια κινητοποίηση: Από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα – Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα – Καλούν τον κόσμο να κατέβει στην παραλία

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας πευκοδάσος στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, στα όρια Κορινθίας – Δυτικής Αττικής, ενώ οι καπνοί έχουν εξαπλωθεί στη Δυτική Αττική, ενώ οι φλόγες βρίσκονται κοντά στους οικισμούς Γαλήνη και Μαρούλα, ενώ υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση προς το Αλεποχώρι. 

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή στο πευκοδάσος, που είναι δυσπρόσιτη για τις αρχές. Κάτοικοι της περιοχής εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ενώ οι αρχές τους παρακινούν να κατέβουν στην παραλία. 

«Να απομακρυνθούν οι πολίτες από τον οικισμό Μαρούλα»

Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τον οικισμό Μαρούλα, που απειλείται από το μέτωπο της πυρκαγιάς, ξη οποία ήδη έχει μπει σε αυλές.

 
«Ζητάμε από τους πολίτες να απομακρυνθούν. Η φωτιά έχει μπει σε αυλές στον οικισμό Μαρούλα από την πάνω πλευρά της εθνικής οδού, δήλωσε στο ΘΕΜΑ FM 104,6 ο εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Σπύρος Γεωργίου.

Στο σημείο, ανέφερε, υπάρχουν πέντε Canadair και 2 ελικόπτερα.

Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες:

φωτια

φωτια

φωτια

φωτια

φωτια

φωτια

φωτια

φωτια

φωτια

φωτια

Η φωτιά μάλιστα είναι ορατή και από τις Κεχριές:

φωτια

φωτια

Οι πυκνοί καπνοί έχουν φτάσει μέχρι την Αττική:

φωτια

φωτια

φωτια
 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/337894-Megale-photia-se-peykodasos-pano-apo-ten-Kine ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...