Καίνε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα πολιτικά δάνεια της «αγροτικής»

Καίνε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα πολιτικά δάνεια της «αγροτικής»

Κλεφτοεργολάβοι, μεσάζοντες και αεριτζήδες άρπαξαν δισεκατομμύρια – Με εντολές από Χ. Τρικούπη και Ρηγίλλης οι διοικήσεις της ΑΤΕ μοίραζαν το δημόσιο χρήμα στους βαρόνους της διαπλοκής

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ κραδασμούς στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ προκαλεί η δικαστική διερεύνηση του πλιάτσικου που συντελέστηκε στην ΑΤΕ με τα θαλασσοδάνεια που μοίραζαν οι διοικήσεις της σε διαπλεκόμενους με το σύστημα κλεφτοεργολάβους και αεριτζήδες. Πρόκειται για τα λεγόμενα πολιτικά δάνεια, τα οποία η ΑΤΕ χορηγούσε μετά από εντολές που έπαιρνε από Χαριλάου Τρικούπη και Ρηγίλλης. Άλλωστε τα δύο αυτά κόμματα φρόντιζαν να τοποθετούν, πάντα στη διοίκηση της ΑΤΕ στελέχη που συνδέονταν με το σύστημα της διαπλοκής, προκειμένου να εισπράττουν μαύρο πολιτικό χρήμα από τα θαλασσοδάνεια. Οι εξελίξεις στη δικαστική διερεύνηση του γιγαντιαίου σκανδάλου είναι καταιγιστικές.

Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να παρελάσουν από τα ανακριτικά γραφεία μεγαλόσχημοι εργολάβοι, μεσάζοντες και συγγενείς πολιτικών, οι οποίοι εμπλέκονται στη μεγάλη λεηλασία που συντελέστηκε σε βάρος του δημοσίου χρήματος. Εκατοντάδες στελέχη της πρώην ΑΤΕ αναμένεται να αντιμετωπίσουν κακουργηματικές διώξεις για απιστία, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Κάποιοι από αυτούς είναι αποφασισμένοι να μιλήσουν και να αποκαλύψουν στους ανακριτές πώς είχε στηθεί το αλισβερίσι με τα θαλασσοδάνεια και ποιοι έδιναν τις εντολές από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Μόνο ένας από τους κλεφτοεργολάβους που συνδέονταν με το σύστημα ΠΑΣΟΚ και παραλίγο να γίνει καζινάρχης με παρέμβαση του συστήματος της Εκάλης ζημίωσε την τράπεζα με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οι περισσότεροι από τους κλεφτοεργολάβους που πήραν δάνεια-μαμούθ από την ΑΤΕ χωρίς καμία εγγύηση χρεοκόπησαν, αφού προηγουμένως είχαν φροντίσει να μεταφέρουν τα κλεμμένα στην Ελβετία και άλλους φορολογικούς παραδείσους.

Oι εμπλεκόμενοι στα θαλασσοδάνεια δεν αποκλείεται με τη σειρά τους να αποκαλύψουν τις μίζες που έδιναν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δάνεια. Άλλωστε τα ταμεία των δύο αυτών κομμάτων την επίμαχη περίοδο συνδέονταν με το καρτέλ των εργολάβων και των μεσαζόντων. Ήταν η περίοδος κατά την οποία τα δύο κόμματα ξόδευαν δισεκατομμύρια για τις εκλογικές καμπάνιες και για τη συντήρηση των πανίσχυρων κομματικών μηχανισμών. Βέβαια τα ποσά αυτά δεν προέρχονταν από συνδρομές και από κρατική χρηματοδότηση αλλά από μίζες επιχειρηματιών. Ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού χρήματος συνδέονταν με τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ, τα οποία βρίσκονται τώρα στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.

Οι διοικήσεις της ΑΤΕ εκτός από τους βαρόνους της διαπλοκής έδιναν θαλασσοδάνεια στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Από τα τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ που οφείλουν τα δύο αυτά κόμματα, τα τριακόσια έχουν δοθεί από το ευαγές ίδρυμα της ΑΤΕ. Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχίες στα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία πρέπει να απολογηθούν τόσο για τα θαλασσοδάνεια στους κολλητούς τους επιχειρηματίες όσο και για τα δικά τους τα οποία βέβαια δεν πρόκειται να πληρωθούν στον αιώνα τον άπαντα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/302449-Kaine-ND-PASOK-ta-politika-daneia-tes-agrotikes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...