Καθαρό από όπλα και εκρηκτικά το διαμέρισμα Μαζιώτη- Αναζητούν ίχνη DNA

Καθαρό από όπλα και εκρηκτικά το διαμέρισμα Μαζιώτη- Αναζητούν ίχνη DNA
Σπιθαμή προς σπιθαμή ελέγχουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής το κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη στην οδό Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι για να μπορέσουν να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν έχουν φέρει στο φως περαιτέρω ενοχοποιητικά στοιχεία, καθώς στο διαμέρισμα δεν έχουν βρεθεί ούτε όπλα ούτε εκρηκτικά.

Αλλωστε, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούσαν από την αρχή πως εφόσον το σπίτι χρησιμοποιούνταν ως κρησφύγετο των Μαζιώτη -Ρούπα και του ανήλικου παιδιού τους δύσκολα ο τρομοκράτης θα είχε κρύψει εκεί όπλα και εκρηκτικά.

Ερωτηματικό η αποθήκη -«Χτενίζουν» τον χώρο για αποτυπώματα

Μοναδικό ερωτηματικό παραμένει η μικρή αποθήκη την οποία εξετάζουν με πολλή προσοχή οι συμμετέχοντες στην έρευνα, καθώς, ίσως μέσα σε αυτόν τον χώρο υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για την δράση και τις ενέργειες του εγκεφάλου του Επαναστατικού Αγώνα.

Σημειωτέον ότι γκαράζ που να χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης δεν υπάρχει, ενώ, οι έρευνες των Αρχών στρέφονται κυρίως στην συλλογή αποτυπωμάτων.

Εκείνο που αναζητεί η Αντιτρομοκρατική είναι ίχνη DNA ώστε να κάνει μια πρώτη χαρτογράφηση του διαμερίσματος και να μπορέσει να ελέγξει ποιοι μπαινόβγαιναν στο σπίτι της Υψηλάντου.

Το «εξαφανισμένο» Hyundai θα δώσει τις απαντήσεις

Το μεγαλύτερο κομμάτι των ερευνών, ωστόσο, στρέφεται στον εντοπισμό του αυτοκινήτου Hyundai που χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης και το οποίο σίγουρα είχε κατά την ληστεία στην Κλειτορία.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι στο αυτοκίνητο αυτό θα υπάρξουν απαντήσεις και θα βρεθούν περισσότερα στοιχεία για τις ενέργειες του τρομοκράτη και ίσως και για τους συνεργούς του.

Πως η Αντιτρομοκρατική έφτασε στο σπίτι της Υψηλάντου

Η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στο σπίτι της οδού Υψηλάντου στο Μαρούσι έπειτα από πληροφορίες που προήλθαν από μια γυναίκα που αναγνώρισε τον Νίκο Μαζιώτη από τις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν μετά τη σύλληψή του προχθές στο Μοναστηράκι. Βάσει των ίδιων πληροφοριών η γυναίκα ανέφερε στις Αρχές ότι ο Μαζιώτης μαζί με την Πόλα Ρούπα και το παιδί τους έμεναν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Υψηλάντου 27 στην Πεύκη και στην οποία είναι διαχειρίστρια η ίδια.

Η αντιτρομοκρατική είναι σίγουρη ότι το διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου της οδού Υψηλάντου, είναι το σπίτι όπου διέμενε ο Νίκος Μαζιώτης αφού όλα τα κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή του ταιριάζουν σε κλειδαριές του διαμερίσματος.

Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε πως το διαμέρισμα δεν είχε ενοικιαστεί με την ψεύτικη ταυτότητα με την οποία κυκλοφορούσε ο Νίκος Μαζιώτης (ως Μιχάλης Μιχελάκης δηλαδή), αλλά με ψεύτικη ταυτότητα της Πόλας Ρούπα. Η ενοικίαση είχε γίνει εντός του 2012.

Μάλιστα, πληροφορίες από γείτονες και κατοίκους αναφέρουν ότι ο Νίκος Μαζιώτης κυκλοφορούσε σχεδόν καθημερινά με τον γιο του στην περιοχή, φορώντας πάντα την περούκα, ενώ η Πόλα Ρούπα έχει πλέον κοντά ξανθά μαλλιά, είναι αρκετά αδυνατισμένη και συστηνόταν ως εκπαιδευτικός ή μεταφράστρια, ενώ ο σύντροφός της ως γραφίστας.

Ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έμενε στη διπλανή πολυκατοικία

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός πως στη διπλανή πολυκατοικία, στο νούμερο 29, ζει ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος αποστρατεύθηκε μόλις τον Απρίλιο, κάτι που σημαίνει ότι στο μεγαλύτερο διάστημα της παραμονής Μαζιώτη, στο διπλανό σπίτι υπήρχε 24ωρη ασφάλεια.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...