Καθηγητής του ΑΠΘ κάνει ταξιδάκια επί 8 χρόνια αλλά πληρώνεται κανονικά

Καθηγητής του ΑΠΘ κάνει ταξιδάκια επί 8 χρόνια αλλά πληρώνεται κανονικά

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 11/04/2016 – 21:05

Καθηγητής του ΑΠΘ κάνει ταξιδάκια επί 8 χρόνια αλλά πληρώνεται κανονικά

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό! Το μισθό του κανονικά φέρεται να εισπράττει καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ο οποίος έχει να πατήσει το πόδι του τουλάχιστον 8 χρόνια είτε σε μάθημα είτε σε χειρουργείο, αλλά σύμφωνα με αναφορά που έγινε στις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιεί ταξίδια στο εξωτερικό.

Όπως προκύπτει από τη σχετική αναφορά, που έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης, η αργομισθία του συγκεκριμένου καθηγητή – «τουρίστα» στοιχίζει 200.000 ευρώ στην οκταετία που κατηγορείται ότι δεν ανταποκρίνεται στο έργο του.

Ο ίδιος φέρεται να ταξιδεύει και να περνάει αρκετό καιρό σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, δίχως -πάντως- η παραμονή του εκεί να συνδέεται με ακαδημαϊκά προγράμματα ή υποχρεώσεις στο πλαίσιο της πανεπιστημιακής του ιδιότητας.

Ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για απάτη κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος, και σε συνάρτηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Είχε προηγηθεί προκαταρκτική έρευνα, κατά την οποία ο κατηγορούμενος γιατρός εξετάστηκε και –σύμφωνα με πληροφορίες – δεν αρνήθηκε την παρατεταμένη απουσία του από τα καθήκοντά του ως πανεπιστημιακού δασκάλου, ενώ δεσμεύτηκε ότι στο μέλλον θα είναι πιο συνεπής.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο ίδιος φαίνεται ότι επιχείρησε να συνδέσει κάποιο διάστημα της απουσίας του με την κάθοδό του στην πολιτική ως υποψήφιου βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., στις εκλογές του 2012.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω καθηγητής βρέθηκε στο επίκεντρο καταγγελίας συναδέλφων του για την παντελή απουσία του από τα πανεπιστημιακά έδρανα και τα χειρουργεία.

Κατά το παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες καταγγελίες σε βάρος του από τους προϊσταμένους του στην Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ, αλλά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τότε πρυτανικές Αρχές περιορίστηκαν σε μια απλή επίπληξη. Ακόμη, η ΕΔΕ που διενεργήθηκε για την επιβολή πειθαρχικής τιμωρίας φαίνεται ότι ουδέποτε ολοκληρώθηκε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...