Καινούργια δεδομένα

Καινούργια δεδομένα

Μια σειρά δηµόσιων τοποθετήσεων, στελεχών της πλειοψηφίας, µε πιο χαρακτηριστικές αυτές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του γραµµατέα του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνουν µε τον πιο εµφαντικό τρόπο, τη χθεσινή ανάλυση µας, για το χαρακτήρα του πρόσφατου ανασχηµατισµού.

Ότι, δηλαδή, δεν πρόκειται για µια ανασύνθεση εσωκοµµατικών ισορροπιών, αλλά για ένα βήµα διαµόρφωσης του ευρύτερου, εναλλακτικού προοδευτικού πόλου, για τον οποίο, έχει ήδη µιλήσει και ο πρωθυπουργός. Αν δε ο δικός µας λόγος προκαλεί δυσπιστία σε ορισµένους, θα τους προτρέπαµε να διαβάσουν τα σχετικά ρεπορτάζ στο τελευταίο φύλλο του ΒΗΜΑΤΟΣ, που γράφτηκαν, µάλιστα, πριν γίνει γνωστό, το καινούργιο κυβερνητικό σχήµα. Εχει ενδιαφέρον, µάλιστα, ότι, από τα εν λόγω ρεπορτάζ προκύπτει, πως και στο χώρο του ΚΙΝΑΛ, υπάρχουν νοήµονες άνθρωποι, που αντιλαµβάνονται ότι εκείνο που διακυβεύεται, στο επόµενο διάστηµα, είναι η κυριαρχία, στο χώρο που, σχηµατικά έστω, περιγράφεται ως Κεντροαριστερά. Ο ανασχηµατισµός, για όσους µπορούν να δουν πέρα από τη µύτη και την εµπάθεια τους, εντάσσεται απολύτως σε αυτό το ζητούµενο. Η παρουσία και προσώπων από το χώρο της Κεντροδεξιάς, κάθε άλλο παρά αναιρεί αυτό το στόχο, όπως διάφοροι µικρόνοες διατείνονται, αλλά, αντίθετα, καταδεικνύει την προσπάθεια διεύρυνσης του εγχειρήµατος, στα όρια διεµβόλισης του συντηρητικού χώρου και ακροατηρίου, προφανώς όµως µε όρους διασφάλισης της, κατά Γκράµσι, ιδεολογικής και διανοητικής ηγεµονίας. Ας µελετήσουν διάφορα µειράκια της πολιτικής, που κάνουν και µαθήµατα προοδευτικότητας, τις κινήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, είτε το 1981, µε την ένταξη του Γεωργίου Μαύρου, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, είτε, ακόµη περισσότερο, το 1989, µε την προσχώρηση του, προερχόµενου από τη ΝΔ, Γιάννη Μπούτου, στο Κίνηµα. Να θυµίσουµε, ακόµη, ότι ο ίδιος Ανδρέας Παπανδρέου, είχε προτείνει, το καλοκαίρι του 1989, ως επικεφαλής µιας αµιγώς προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, του ΠΑΣΟΚ µε τον τότε Συνασπισµό, ένα συντηρητικό πολιτικό, τον µετέπειτα Πρόεδρο της Δηµοκρατίας, αείµνηστο Κωστή Στεφανόπουλο.

Υπό το φως των ανωτέρω, γίνεται αντιληπτό το νόηµα παλιότερης αναφοράς µας, ότι η σηµερινή περίοδος, παρουσιάζει χαρακτηριστικές οµοιότητες, µε εκείνη των πρώτων χρόνων της Μεταπολίτευσης, όταν η αντίστοιχη διαµάχη, για την ηγεµονία του Κεντροαριστερού χώρου, κρίθηκε οριστικά στις εκλογές του Νοεµβρίου 1977, µε την εκλογική εκτόξευση του ΠΑΣΟΚ και την ανάδειξη του, σε θέση αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/341067-Kainoyrgia-dedomena ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...