Καιρός: «Άνοιξαν» οι ουρανοί – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός: «Άνοιξαν» οι ουρανοί – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, θα σημειωθούν την Τρίτη στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στην Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά και πιθανόν από το απόγευμα στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ – Οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την προστασία των πολιτών.
Ο καιρός για τη Τρίτη (16/9):
Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία την Εύβοια , την κεντρική και ανατολική στέρεα και πιθανόν για λίγο στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα στη Θράκη.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία στην Εύβοια, την κεντρική και ανατολική

Στερεά. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη με πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά στα νοτιά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες καταιγίδες πιθανώς στα βόρεια ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Τέταρτη (17/9):
Oι ισχυρές βροχές και καταιγίδες βαθμιαία θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική στέρεα και το βραδύ θα εξασθενήσουν.
Το Γραφείο Εκτάκτων Αναγκών του δήμου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, ακολουθώντας την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το Γραφείο Εκτάκτων Αναγκών συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδων, ισχυρών ανέμων και πιθανής χαλαζόπτωσης). Ειδικότερα:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να βρίσκονται επίσης σε ασφαλή χώρο.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να πληροφορήσουν τους οικείους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.
• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες, παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...