Και άλλα βήματα προς τα πίσω οι Καταλανοί

Και άλλα βήματα προς τα πίσω οι Καταλανοί

poutzdemont

Την ώρα που ο Ραχόι τον έχει επικηρύξει για 6 εκ. ευρώ, πολλά βήματα πίσω από τις αρχικές του θέσεις  κάνει τώρα  ο Πουτζδεμόντ, δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει με σκληρό τρόπο τον αγώνα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο Καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουτζδεμόντ,  ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα πάρει μέρος στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου, αναγνωρίζοντας έτσι την νομιμότητα των ενεργειών της Μαδρίτης, η οποία και προκήρυξε τις εκλογές του Δεκεμβρίου.  Είπε μάλιστα ότι δεν κάλεσε τους Καταλανούς δημοσίους υπαλλήλους σε αντίσταση κατά της Μαδρίτης.
Είπε επίσης ότι δεν προτίθεται να ζητήσει άσυλο στο Βέλγιο και ότι βρέθηκε στην καρδιά της ΕΕ, προκειμένου να διεθνοποιήσει το πρόβλημα της Καταλονίας. Δεν ξεκαθάρισε πάντως πόσο καιρό σκοπεύει να παραμείνει στις Βρυξέλλες, αρκούμενος στην επισήμανση ότι «χρειαζόμαστε εγγυήσεις ότι θα έχουμε μια δίκαιη δίκη». «Για όσον καιρό είναι αναγκαίο, θα εργαζόμαστε από εδώ», διευκρίνισε.
Κατά τα άλλα ο Κ. Πουτζδεμόντ έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία για μια ανεξάρτητη Καταλονία, τονίζοντας ότι μαζί με την κυβέρνησή του έχει εκπονήσει ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο κάποια μέλη της θα παραμείνουν στην Καταλονία προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους στα πλαίσια της «μη συγκρουσιακής στρατηγικής» της κυβέρνησης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/307836-Kai-alla-bemata-pros-ta-piso-oi-Katalanoi ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...