Και άλλο αίμα ζητάνε να πιουν Μέρκελ-Λαγκάρντ

Και άλλο αίμα ζητάνε να πιουν Μέρκελ-Λαγκάρντ

Κατηγορία

phpanos
Τετάρτη 06/04/2016 – 17:00

Εφημερίδα, Πρωτοσέλιδο

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

Θέλουν να μας επιβάλλουν και άλλους δυσβάσταχτους φόρους,  που σκοτώνουν την οικονομία και οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση.

ΣΕ ΝΕΟ κύκλο εκβιασμών σε βάρος του λαού και της χώρας επιδίδονται οι ξένοι τοκογλύφοι. Στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες στο Βερολίνο Μέρκελ, Λαγκάρντ και Τόμσεν διαμόρφωσαν κοινό μέτωπο απαιτώντας τη λήψη νέων δυσβάστακτων μέτρων προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, ενώ παράλληλα… διασφάλισαν και την παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Για το μόνο που ενδιαφέρονται οι δανειστές είναι να πιούν και άλλο αίμα από τον ελληνικό λαό με τις γνώριμες συνταγές που καταστρέφουν την οικονομία και οδηγούν μεγάλα κοινωνικά στρώματα σε εξαθλίωση.

Άλλωστε η Άνγκελα Μέρκελ ομολόγησε με κυνικό τρόπο ότι ακόμα και μετά την αξιολόγηση αποκλείεται ένα κούρεμα του δημόσιου χρέους γιατί δήθεν το απαγορεύουν οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνάντηση στο Βερολίνο είχε στόχο τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου από τους τοκογλύφους που εμφανίστηκαν διχασμένοι μετά τις αποκαλύψεις για το πραξικόπημα που ετοίμαζαν τα κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ στήνοντας πιστωτικό γεγονός για να εκβιάσουν ταυτόχρονα την Ελλάδα και τις Βρυξέλλες.

Μέρκελ, Λαγκάρντ και Τόμσεν συζήτησαν και το περιεχόμενο της επίμαχης συνομιλίας ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ που προκάλεσε θύελλα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη επιχειρώντας με κάθε τρόπο να συγκαλύψουν τη μεγάλη συνωμοσία και τις εκβιαστικές πρακτικές με τις οποίες επιχείρησαν να αποσταθεροποιήσουν μια ολόκληρη χώρα δημιουργώντας κρίση στην Ευρωζώνη παραμονές του δημοψηφίσματος στην Βρετανία.

Η πίεση των τοκογλύφων για νέα μέτρα και αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας θα προκαλέσει νέα μείωση στα πενιχρά εισοδήματα των Ελλήνων, περιορισμό της ζήτησης και χτύπημα στην πραγματική οικονομία.

Άλλωστε αυτή η συνταγή οδηγεί τα τελευταία πέντε χρόνια στο λεγόμενο σπιράλ του θανάτου με τα ολέθρια αποτελέσματα για οικονομία και κοινωνία.

Γι’ αυτό είναι ακατανόητη η εμμονή των δανειστών στις καταστροφικές συνταγές ειδικά στην παρούσα φάση που η Ελλάδα αντιμετωπίζει παράλληλα με την οικονομική κρίση και το μεγάλο βάρος του προσφυγικού που προκάλεσε το κλείσιμο των συνόρων. Η κυβέρνηση πάντως είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της αλλά να μην υποχωρήσει ούτε χιλιοστό σε νέες απαιτήσεις.

Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι οι συνταγές του ΔΝΤ και οι απαιτήσεις της Λαγκάρντ και του Τόμσεν για νέα μέτρα θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας αλλά και την κοινωνία που βρίσκεται σε κατάσταση εξαθλίωσης μετά από έξι χρόνια μνημονίων.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συναινέσει σε μείωση μισθών στο δημόσιο που απαιτεί το ΔΝΤ και σε περικοπές των συντάξεων. Συζητάει για αύξηση της φορολογίας σε βενζίνη, τσιγάρα, κινητή τηλεφωνία και στα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων προκειμένου να ανταποκριθεί στη συμφωνία αλλά δεν δέχεται επιπρόσθετα μέτρα σαν αυτά που απαιτεί το ΔΝΤ που έφτασε σε σημείο να οργανώσει ολόκληρη συνωμοσία για να εκβιάσει την ελληνική κυβέρνηση και να τη φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων.

Μέρκελ: Θέλουμε το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα

Στόχος η συμφωνία και η ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης λένε και οι δανειστές, αλλά ακόμα… δεν είμαστε εκεί που θέλουμε. Κοινή επιθυμία των Θεσμών να παραμείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΤΝ) στο πρόγραμμα, τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, να τονίζει ότι «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε». Με Γερμανία και ΔΝΤ να έχουν συγκλίνει όλα δείχνουν παραμονή του ΔΝΤ, στο πρόγραμμα και συζήτηση για το χρέος στην Εαρινή Σύνοδο της Ουάσινγκτον 15-17 Απριλίου.

Η πορεία θα κρίνει το μέλλον του προγράμματος με τους δανειστές να επισημαίνουν μέσα από την κοινή συνέντευξη Τύπου που ακλούθησε την κρίσιμη συνάντηση του Βερολίνου, ότι πρέπει να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ώστε να φύγει η σκιά της αβεβαιότητας από την Οικονομία και να γίνουν επενδύσεις. Στην συνάντηση συμμετείχαν εκτός της κυρίας Λαγκάρντ και άλλοι επικεφαλής οικονομικών οργανισμών, ενώ η Καγκελάριος Μέρκελ είχε στο πλευρό της τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης, «μιλήσαμε για την Ελλάδα (…) Θέλουμε το ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα, ήδη συμμετέχει στις συζητήσεις (…) Θέλουμε να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση και οι τέσσερις θεσμοί να συνεχίσουν μαζί».

Για το καυτό θέμα του χρέους, η κ. Μέρκελ επανέλαβε την γνωστή στάση του Βερολίνου, ότι εντός ευρωζώνης δεν μπορεί να γίνει «κούρεμα» της παρούσας ονομαστικής αξίας του χρέους, γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι νόμιμο. Όμως αυτό που μπορεί να γίνει είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του χρέους με τα διάφορα οικονομικά εργαλεία που προβλέπονται. Αν και η Γερμανίδα ηγέτης δεν έγινε πιο συγκεκριμένη, εδώ αναμένεται μία παράταση της διάρκειας αποπληρωμής και «κούρεμα» των επιτοκίων. Τέλος, τόνισε με νόημα, ότι «Είμαστε σε καλό μονοπάτι αλλά όχι εκεί που θέλουμε».

Λαγκάρντ: Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Αυτή η φράση της Καγκελαρίου, ήταν η καλύτερη «πάσα» για την Κριστίν Λαγκάρντ η οποία τόνισε πως «οι ελληνικές αρχές ενδιαφέρονται για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μακροπρόθεσμων επενδυτών και αυτό είναι το θέμα». «Δουλεύουμε μαζί, είχαμε καλή συζήτηση και είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε», τόνισε η Γαλλίδα «Σιδηρά Κυρία» του Ταμείου, ενώ τέλος δεν ξέχασε την πάγια απαίτηση του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα τονίζοντας ότι «χρειάζονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις αλλά και βοήθεια στο χρέος».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...