Και επίσημα χειμώνα το Μουντιάλ του Κατάρ

Και επίσημα χειμώνα το Μουντιάλ του Κατάρ

Ήταν σχεδόν σίγουρο ότι το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ θα γίνει χειμώνα και σήμερα ήρθε η επιβεβαίωση.

Η FIFA ανακοίνωσε την ημερομηνία έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς και την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής γιορτής.

Στις 21 Νοεμβρίου θα γίνει, λοιπόν, η πρώτη σέντρα του Μουντιάλ του Κατάρ. Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην ασιατική πρωτεύουσα κατά την περίοδο του καλοκαιριού ανάγκασαν την παγκόσμια ομοσπονδία να προσαρμόσει το πρόγραμμά της,  γεγονός που θα φέρει πολλές ανακατατάξεις στο καλεντάρι της σεζόν.

Η διοργάνωση θα έχει διάρκεια 28 ημέρες, με την μεγάλη πρεμιέρα να γίνεται 21 Νοεμβρίου και το φινάλε στις 18 Δεκεμβρίου, ενώ οι διεθνείς παίκτες θα αποδεσμευτούν απ’ τις συλλόγους τους στις 14 Νοεμβρίου.

Το τουρνουά θα διαρκέσει λιγότερες μέρες από τα καθιερωμένα, προκειμένου να μην επηρεαστούν περισσότερο οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων.

Η FIFA αποφάσισε να επισημοποιήσει το χειμωνιάτικο Μουντιάλ κλείνοντας τα αυτιά της στις αντίθετες γνώμες και θα φανεί σε βάθος χρόνου αν θα δικαιωθεί για την επιλογή της, αλλά και το ποια θα είναι η στάση των Ομοσπονδιών που ήταν κάθετα αντίθετες.

Πηγή: Ο Φίλαθλος Online



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...