Και οι επιστημονικοί φορείς, στην πορεία διαμαρτυρίας της Κυριακής

Και οι επιστημονικοί φορείς, στην πορεία διαμαρτυρίας της Κυριακής

Κατηγορία

christos.papad…
Παρασκευή 06/05/2016 – 17:36

Και οι επιστημονικοί φορείς, στην πορεία διαμαρτυρίας της Κυριακής

Συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας της Κυριακής αποφάσισαν οι επιστημονικοί φορείς, μετά από σύσκεψη, που πραγματοποίησαν σήμερα στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Παράλληλα, καλούν σε τα μέλη τους σε προσυγκέντρωση, στις 17:30, στο Σύνταγμα, στη γωνία των οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας.

Μετά την συνεδρίαση, τόνισαν ότι οι επιστήμονες – ελεύθεροι επαγγελματίες διαμαρτύρονται έντονα για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και ειδικότερα για τον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, που επιβάλλεται στην ουσία με τη μορφή κεφαλικού φόρου και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο τα γραφεία και τις επιχειρήσεις τους.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως θα συνεχίσουν και την αποχή από την άσκηση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, «ως μορφή συμβολικής – αλλά και ουσιαστικής – αντίδρασης».

Τέλος, απεύθυναν έκκληση σε όλους τους βουλευτές επιστήμονες, που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, «να δώσουν εξηγήσεις στους συναδέλφους τους για το πώς θεωρούν ότι μπορεί ο ελεύθερος επαγγελματίας να επιβιώσει με το νέο αυτό σύστημα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...