Και τώρα… ντέρμπι!

Δευτέρα 27/06/2016 – 13:39 Τέσσερα χρόνια μετά τον τελικό του Euro 2012, Ιταλία και Ισπανία διασταυρώνουν τα ξίφη τους (19.00 ΕΡΤ) ξανά. Αυτή τη φορά το διακύβευμα είναι η πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.
Από τη μία, η Ιταλία του Αντόνιο Κόντε, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου της, αλλά οι «φούριας ρόχας» τα έκαναν… ρόιδο, δημιουργώντας σε αυτή την περιβόητη «κάτω πλευρά του ταμπλό» το απόλυτο ποδοσφαιρικό θρίλερ.
Στα μεταξύ τους παιχνίδια, «σκουάντρα τζούρα» και «φούριας ρόχας» μετρούν από 10 νίκες έκαστη, ενώ 14 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Πάντως στα 11 τελευταία παιχνίδια, οι Ιταλοί έχουν κερδίσει μόλις μία φορά και έχουν ηττηθεί σε έξι, ενώ τέσσερα παιχνίδια έχουν τελειώσει ισόπαλα.
Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Κόντε προβληματίζεται εξαιτίας της απουσίας του Καντρέβα που είναι τραυματίας, με τον Νταρμιάν να είναι εκείνος που προορίζεται να τον αντικαταστήσει. Από την άλλη, γεμάτη είναι η φαρέτρα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών.
Πιθανές ενδεκάδες
Ιταλία: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Φλορέντσι, Παρόλο, Ντε Ρόσι, Τζιακερίνι, Νταρμιάν, Έντερ, Πελέ
Ισπανία: Ντε Χέα, Χουάνφραν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Άλμπα, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας, Ντ. Σίλβα, Μοράτα, Νολίτο
Στο άλλο ματς της ημέρας υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Η Αγγλία αντιμετωπίζει την έκπληξη Ισλανδία (22.00 ΕΡΤ) και θέλει να αποδείξει ότι κάτι μπορεί να κάνει στη διοργάνωση, από τη στιγμή που πέρασε στα νοκ άουτ του θεσμού.
Οι Άγγλοι κατάφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να περάσουν σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκού για δεύτερη συνεχόμενη φορά και θέλουν να αποδείξουν ότι η γκρίνια και η κριτική είναι άδικη.
Από την άλλη οι τίμιοι «ψαράδες» έχουν επενδύσει πολλά στο ποδόσφαιρο και πλέον το εξαργυρώνουν αφού η συμμετοχή τους και μόνο στους «16» είναι ιστορική για τη νησιωτική χώρα των 330.000 κατοίκων.
Στα αγωνιστικά, ο Χότζον θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή του Λαλάνα που νιώθει ενοχλήσεις, ενώ οι Ισλανδοί είναι πλήρης, με τον Φινμπόγκασον να επιστρέφει μετά την τιμωρία του.
Πιθανές ενδεκάδες
Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ, Άλι, Ρούνεϊ, Στάριτζ, Βάρντι, Λαλάνα
Ισλανδία: Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Σκούλασον, Γκούντμουντσον, Γκούναρσον, Γκ. Σίγκουρντσον, Μπιάρνασον, Σίγκθορσον, Μπόντβαρσον (ή Φινμπόγκασον)
Πηγή: Filathlos.gr
 
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...