Κακοκαιρία: Στα όριά της η Βαριά-Κινδύνευσαν περιουσίες-Σε ύψιστο συναγερμό ο δήμος Ναυπακτίας.

-Κινδύνευσε να “σπάσει” η Βαριά

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν μιάμιση ώρα για να πάει και πάλι η καρδιά στη θέση των κατοίκων της περιοχής,αλλά και των υπευθύνων του δήμου Ναυπακτίας μέχρι να κοπάσει η ισχυρή νεροποντή που έπληξε κυρίως το δυτικό και βορειοδυτικό τμήμα του δήμου και τα νερά στην γέφυρα της Βαριάς να αρχίσουν να κατεβαίνουν από τα ιστορικά υψηλά που βρέθηκαν ανήμερα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης,στο ύψος της ε.ο. Ναυπάκτου-Αντιρρίου.

Τα μεγάλα ύψη βροχής που έπεφταν επί μιάμιση ώρα,είχαν ως αποτέλεσμα να φθάσει στα όριά του ο χείμαρρος της Βαριάς,να καρδιοχτυπήσουν κάτοικοι της περιοχής,να κινητοποιηθεί ο δήμος Ναυπακτίας και όλοι μαζί να παρακαλούν για εκτόνωση του φαινομένου,πράγμα που έγινε,αφού πρώτα η φύση προειδοποιούσε,δείχνοντας τις απειλητικές της διαθέσεις.

Το ύψος της γέφυρας της Βαριάς,πολύ σύντομα,φάνηκε πολύ μικρό για τον τεράστιο και ξαφνικό όγκο νερού που κατέβασε ο χείμαρρος,οι κάτοικοι (δηλώσεις) μιλούσαν  για εικόνα που όμοιά της δεν είχαν ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες,τα αναχώματα των πρανών του χειμάρρου είχαν αρχίσει να υποχωρούν σιγά-σιγά,αλλά σαν το θαύμα,το φαινόμενο παρουσίασε ύφεση την στιγμή ακριβώς που έπρεπε.

-Πνίγηκε η Βαριά – Σταγόνα στον ΣΚΑ

Ακριβώς αντίθετη εικόνα με τελείως ηπιότερα σημάδια υπήρξαν στο ανατολικό κομμάτι της πόλης της Ναυπάκτου,2.5 χιλιόμετρα από την Βαριά,στον έτερο χείμαρρο ΣΚΑ.

Εκεί η εικόνα που επικρατούσε ήταν αντιστρόφως ανάλογη της Βαριάς,με ίχνος νερού στην κοίτη του.Δείγμα του έντονου τοπικού φαινομένου που επικράτησε στην δυτική περιοχή.Στην περίπτωση της Βαριάς τα πλάνα τραβήχτηκαν στις 14.15 μετά το μεσημέρι και στην περιοχή του χειμάρρου ΣΚΑ στις 14.50

-Επιτόπου Λουκόπουλος-Κοτσανάς-Σε συναγερμό η πολιτική προστασία

Επί τόπου στο σημείο του χειμάρρου της Βαριάς βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλος και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Ναυπακτίας και υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας Ανδρέας Κοτσανάς (δηλώσεις)που είχε θέσει σε συναγερμό μηχανήματα και προσωπικό να χρησιμοποιηθούν αν η κατάσταση το επέβαλε.

-Βαριά…..προϊστορία !!!!

Να θυμίσουμε ότι πριν από 7,5 μήνες (7 Οκτωβρίου 2015) με θέμα που είχαμε παρουσιάσει αποκλειστικά,ο καθαρισμός του χειμάρρου της Βαριάς,είχε γίνει αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ.Μπουλέ για τον τρόπο που αυτή είχε γίνει και το καθεστώς νομιμότητας των εργασιών.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...