Κακός ο Παναιτωλικός υπέστη ήττα με 1-0 απ’τη Ξάνθη που έπιασε πεντάδα!

Η ανώτερη Ξάνθη με το γκολ του Κάστρο επικράτησε με 1-0 του κακού Παναιτωλικού, βρέθηκε μόνη στην 5η θέση και με βάση το πρόγραμμά της κάνει για τα καλά όνειρα Ευρώπης!

Μετά από ένα κακό ματς, κέρδισε τον Παναιτωλικό με 1-0 και πλέον «έβαλε» από κάτω Πανιώνιο και Αστέρα. Και επειδή είπαμε κακό ματς, μπροστά σε τόσο μεγάλο βαθμό σκοπιμότητας, το θέαμα περνά σε δεύτερη μοίρα.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 4-2-3-1. Ο Ζίβκοβιτς ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Φλίσκας, Σιλά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Ντε Λούκας, Μεχία στον άξονα, ο Ντουρίτσκοβιτς οργανωτής, οι Μπρίτο, Τριάδη; στα άκρα και ο Κάστρο μοναδικός προωθημένος.
Τα «καναρίνια» είχαν ανάλογη διάταξη. Ο Κυριακίδης ήταν στο τέρμα, οι Μαρινάκης, Μιχάι, Αργκους, Τσοκάνης στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο στον άξονα, οι Ντίας, Ρόσα στα «φτερά», ο Ιταμπέλ «δεκάρι» και ο Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης.
Το ματς ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό διατεθειμένο να δώσει χώρο στην Ξάνθη και να παίξει στην κόντρα επίθεση. Ομως δεν του «βγήκε». Βασικά δεν τον άφησαν οι γηπεδούχοι να του βγει. Μέχρι το 30′ όπου υπήρξαν αρκετές εσωτερικές αλλαγές για τους φιλοξενούμενους (π.χ. Ντίας κορυφή, Μοράρ άκρα), ζήτημα αν είχαν αλλάξει 5 πάσες μία ή δύο φορές. Αντίθετα οι γηπεδούχοι κρατούσαν μπάλα και ο Κάστρο «κέρδισε» σχεδόν  όλες τις «μονομαχίες» στα καρέ του Κυριακίδη. Ο οποίος του είπε «όχι» στις προσπάθειές του στο 14′ και το 44′, όμως ο Αργεντινός φορ στο 23′ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Ετσι η ανάπαυλα βρήκε τους γηπεδούχους δικαίως μπροστά στο σκορ, ενώ σε αυτό το διάστημα οι «κυανοκίτρινοι» είχαν μόλις μία τελική, με το μακρινό και αδύναμο σουτ του Ιταμπέλ στο 5′.
Στο δεύτερο μισό οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να αλλάξουν εικόνα. «Γύρισαν» το σύστημα σε 4-1-4-1 και τουλάχιστον άρχισαν να κρατάνε λίγο μπάλα. Σταδιακά μάλιστα ξεκίνησαν να επισκέπτονται τα καρέ του Ζίβκοβιτς. Ομως μέχρι το 65′ το ματς εν είχε την παραμικρή φάση. Μόνο μία… υποψία ευκαιρίας με τον Τριάδη που δεν πρόλαβε την παράλληλη του Μπρίτο. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι άρχισαν να οπισθοχωρούν – το αίσθημα της αυτοσυντήρησης – και τα «καναρίνια» πήραν μέτρα στο γήπεδο. Με τον Μάρκος Πάουλο απείλησαν στο 66′ και στο 68′ άγγιξαν την ισοφάριση με τον Μοράρ. Ομως ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Ρουμάνου. Ουσιαστικά η αναμέτρηση «τελείωσε» στο 80′. Εκεί χτύπησε σοβαρά ο Αργκους, ο Παναιτωλικός έμεινε με 10 και πλέον η Ξάνθη έκανε διαχείριση του αγώνα. Μάλιστα με τους Καμαρά, Τριάδη θα μπορούσε να διαπλασιάσει τα τέρματά της.

MVP: Ο Κάστρο. Σημείωσε ένα γκολ, είχε ακόμη δύο «καθαρές» φάσεις τις οποίες δεν έχασε αλά έβγαλε  ο Κυριακίδης και ο Αργεντινός στράικερ κυριάρχησε στα καρέ του Παναιτωλικού.

Στο ύψος του: Από την Ξάνθη ξεχώρισε ο Μεχία και γενικότερα ανασταλτικά, άπαντες άγγιξαν το άριστα. Ο λόγος που ο Παναιτωλικός έμεινε μέχρι το τέλος «μέσα» στο παιχνίδι, ήταν ο Κυριακίδης που έκανε 4 πολύ καλές επεμβάσεις.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντίας, «Χάθηκε» πίσω από τον Μοράρ και ανάμεσα σε Μεχία, Ντε Λούκας. Γενικότερα ο δημιουργικός άξονας του Παναιτωλικού (Ιταμπέλ, Μάρκος Πάουλο) βρέθηκε σε κακό φεγγάρι.

Η γκάφα: Η εικόνα των «κυανοκίτρινων» τα πρώτα 35 λεπτά. Δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και έδειχναν χαμένοι.

Το «στραγάλι»: Με λαθάκια έβγαλε το ματς ο ρέφερι Κατσικογιάννης και οι βοηθοί του. Π.χ. ο Κάστρο στο 44′ απειλεί από θέση οφ σάιντ, ενώ ο Λουσέρο στο 89′ ανακόπτεται αντικανονικά. Αλλά η εικόνα του αγώνα τους επέτρεψε να περάσουν απαρατήρητοι.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η Ξάνθη ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού (πλην του διαστήματος 55′-70′) και κέρδισε δίκαια. Ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε σκιά του καλού του εαυτού.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Σβάρνας, Σιλά, Μεχία, Ντε Λούκας (78′ Καμαρά), Ντουρίτσκοβιτς (58′ Λουσέρο), Μπρίτο (73′ Γέντρισεκ), Τριάδης, Κάστρο.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Σοάρες Άργκους, Μαρινάκης, Τσοκάνης (72′ Γιαννιώτης), Μπεχαράνο (79′ Γουίλαν), Μοράρ, Χόρχε Ντίας, Φάρλεϊ Ρόσα, Κεβν Ιταμπέλ (46′ Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο.

 

Πηγή : gazzetta.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...