Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες του Μεξικού, μετά τον καταστροφικό σεισμό

Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες του Μεξικού, μετά τον καταστροφικό σεισμό

Μεξικό σεισμός

“Οι πολίτες βοηθούν όσους έχουν ανάγκη με φαγητά, ρούχα και νερό εμφιαλωμένο, τα ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν ανοίξει τις πόρτες τους”

Τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας στην πόλη του Μεξικού, μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,1 βαθμών που έπληξε χθες το βράδυ την κεντρική περιοχή, είναι καλά στην υγεία τους, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Κοινότητας Γεωργία Μπουτσιάνη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Όλοι μας είμαστε καλά» είπε και πρόσθεσε: «Επικοινωνήσαμε με την πρεσβεία και με όλους τους Έλληνες […]. Μ’ αυτούς που επικοινωνήσαμε είναι όλοι καλά».

«Είναι 1.10 το βράδυ και πάρα πολύς κόσμος είναι έξω στους δρόμους και έχουν συστήσει ομάδες για να βοηθήσουν» περιέγραψε η κ. Μπουτσιάνη και τόνισε πως ο σεισμός συνέπεσε με την 32η επέτειο του σεισμού που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς στην πρωτεύουσα. «Χθες το πρωί είχαμε μια άσκηση για σεισμό γιατί είναι και τα 32 χρόνια μετά από εκείνον με τους 10.000 νεκρούς το ’85 και μετά από τρεις ώρες και δεκατέσσερα λεπτά έγινε ο σεισμός».

«Αυτό που βλέπουμε είναι πώς να σώσουμε περισσότερο κόσμο γιατί έχουν μείνει ακόμα άτομα κάτω από τα συντρίμια. Επομένως αυτό είναι που προσπαθούν όλοι να κάνουν. Ο κόσμος βγήκε έξω να βοηθήσει» είπε η κ. Μπουτσιάνη.

Με το πρώτο φως της ημέρας, θα διαπιστωθεί ποιες είναι οι ζημιές, θα γίνουν περισσότερες προσπάθειες για να αποκατασταθούν τα όποια προβλήματα σε βασικές υποδομές και -όπως σημείωσε η ίδια- «θα γίνει γνωστό εάν η κατάσταση είναι ασφαλής». Πολλές πολυκατοικίες και κτίρια έχουν ρωγμές και αύριο αναμένεται να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες δίνουν συνεχώς συμβουλές και οδηγίες στους πολίτες για το τι πρέπει να κάνουν. «Είμαστε πάρα πολύ καλά ενημερωμένοι» είπε η κ. Μπουτσιάνη και συμπλήρωσε ότι οι Αρχές έχουν συστήσει στους πολίτες να μη βρίσκονται στους δρόμους, αλλά σε ασφαλή σημεία.

Εξάλλου, η κ. Μπουτσιάνη τόνισε πως οι πολίτες βοηθούν όσους έχουν ανάγκη «με φαγητά, ρούχα και νερό εμφιαλωμένο, τα ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν ανοίξει τις πόρτες τους (…)».

Για όσους αναζητήσουν πληροφορίες για συγγενείς τους, η κ. Μπουτσιάνη τόνισε πως μπορούν να καλούν στον προσωπικό αριθμό του κινητού της (005217222549194).

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301915-Kala-sten-ygeia-toys-oi-Ellenes-toy-Mexikoy-meta-ton-katastrophiko-seismo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...