Καλλονή με Τζιμπούρ, Αραβίδη η ΑΕΚ

Καλλονή με Τζιμπούρ, Αραβίδη η ΑΕΚ

Σε μία ακόμα εύκολη νίκη έφτασε η ΑΕΚ, η οποία κέρδισε με 3-0 την Καλλονή, ενώ αν  οι ποδοσφαιριστές της ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική ενέργεια, τότε το σκορ θα είχε φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα.

Με τον Γκουστάβο Πογιέτ να κρατάει στον πάγκο τον Μάνταλο, αλλά να παίζει με δύο φορ (Τζιμπούρ-Αραβίδη) και σύστημα 4-4-2, η ΑΕΚ έβγαλε πολλές από τις επιθετικές αρετές της στο γήπεδο.

H Ενωση προχώρησε με τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, αύξησε τη διαφορά από τον τρίτο της βαθμολογίας και παράλληλα έχει αρχίσει να βάζει νέα στοιχεία στο παιχνίδι της.

H ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο γήπεδο με στόχο να καθαρίσει νωρίς το ματς. Και μόλις στο 6’ ο Ράφικ Τζιμπούρ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από προσωπική ενέργεια και σέντρα του Γιόχανσον, ο Αλγερινός πετάχτηκε στο σημείο του πέναλτι και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Με τη συμπλήρωση του 15λεπτου ο Πογιέτ έδωσε εντολή στον Αραβίδη να παίξει πίσω από τον Τζιμπούρ, για να γεμίσει ο άξονας. Και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα. Στο 19’ σε ένα από τα πολλά ανεβάσματα του Ντίντακ, ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη πάσα και ο Αραβιδης με κοντινό πλασέ, έκανε το 2-0.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα τέρματα, αν οι ποδοσφαιριστές της είχαν λίγο πιο καθαρό μυαλό στην τελική πάσα Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ήταν στο 39’ όταν ο Αραβίδης έδωσε ασίστ για γκολ τον Τζιμπούρ, με το αριστερό σουτ του Αλγερινού, όμως, να μπλοκάρει ο Χογκ.

Η Καλλονή, με τον χρόνο να περνάει, έβγαινε ολοένα και περισσότερο από την περιοχή της και στο 60’ απείλησε για πρώτη φορά. Μετά από λάθος του Μπαρόχα, ο Αντέτζο πλάσαρε, αλλά ο Ντίντακ έδιωξε πάνω στη γραμμή σε κόρνερ. Μάλιστα, από την εκτέλεσή του, ήρθε μία ακόμα πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Ούκα να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, τον Μπαρόχα να διώχνει και τον Γκάλο να απομακρύνει.

Η αντίδραση όμως της ΑΕΚ ήταν άμεση και στο 62’, μετά από σέντρα του Γκάλο στο δεύτερο δοκάρι, ο Αραβίδης έπιασε ένα γυριστό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Οι παίκτες της Καλλονής διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι το ματς συνεχίστηκε αν και ο Αντέτζο ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Ο Δικέφαλος έψαξε και άλλα γκολ και στο 64’ ο Γιόχανσον, έχασε μεγάλη ευκαιρία από πλάγια θέση και στο ύψος της μικρής περιοχής, στέλντοντας τη μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Χογκ.

Με το παιχνίδι πλέον να έχει ανοίξει για τα καλά, η ΑΕΚ έβρισκε πολλούς χώρους για την αντίπαλη εστία. Και στο 85’ ο Μάνταλος βρέθηκε απέναντι στον Χογκ αλλά το σουτ του έφυγε λίγο άουτ.

Στις καθυστερήσεις πρώτα η Καλλονή απείλησε με τον Μανούσο, αλλά ο Μπαρόχα έπεσε εξαιρετικά στη γωνία του και κράτησε το μηδέν και στην αμέσως επόμενη φάση η ΑΕΚ έφυγε στην κόντρα, ο Μπουονανότε βρέθηκε απέναντι από τον Χογκ, όμως το σουτ του έφυγε λίγο άουτ.

AEK: Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (89′ Κορδέρο), Μπουοανότε, Πλατέλλας (63′ Βάργκας), Αραβίδης, Τζιμπούρ (76′ Μάνταλος)

ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Τσαμπουρής, Βάλιος, Αντέτζο (66′ Ούκα), Γιορέντε (84′ Ευαγγελιδάκης), Κεϊτα, Χιντασέλι (66′ Ξυδάς), Γεωργίου, Καλτσάς, Σάμπα, Μανούσος

Πηγή: Ο Φίλαθλος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...