«Καλωσορίσατε στην κόλαση» προειδοποιούν οι αστυνομικοί του Ρίο ντε Τζανέιρο

Τρίτη 05/07/2016 – 13:51Σε παράσταση διαμαρτυρίας προέβησαν αστυνομικοί και πυροσβέστες του Ρίο ντε Τζανέιρο το πρωί της Τρίτης, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τομ Τζόμπιν.
Τα σωματεία διαμαρτύρονται για τον μεγάλο αριθμό αστυνομικών που σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις «εκκένωσης» συνοικιών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι.
«Μην ανησυχείτε» έγραφε στα αγγλικά ένα από τα πανό που κρατάγανε οι αστυνομικοί υπάλληλοι μπροστά στην πύλη των αφίξεων «στο Ρίο μόνο 54 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε αυτή την Ολυμπιάδα». 60 είναι πάντως οι αστυνομικοί που σκοτώθηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις από την αρχή του 2016.
«Πλήρωσε για να μπεις και προσευχήσου για να βγεις. Καλωσορίσατε στο Ρίο» αναγράφει ένα άλλο πανό, ενώ πάνω από 100 υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας γονάτισαν σε μια συμβολική «στάση ομήρου».
Τα ολυμπιακά ακίνητα στο Ρίο είναι έτοιμα και στις επόμενες εβδομάδες αναμένονται περίπου 500.000 τουρίστες για τους αγώνες που θα διεξαχθούν ανάμεσα στις 5 και τις 21 Αυγούστου και περίπου 85.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης.
Ο παράγοντας ισλαμικής τρομοκρατίας φαίνεται πολύ χαμηλός, εφόσον η Βραζιλία δεν εμπλέκεται σε πολεμικές δραστηριότητες στην Μέση Ανατολή, αλλά η εγκληματικότητα των συμμοριών είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για την χώρα, με συχνές απαγωγές και ληστείες σε βάρος τουριστών.
«Είμαστε εδώ για να ειδοποιήσουμε τους επισκέπτες για την πραγματικότητα στην Βραζιλία. Εξαπατήθηκαν αυτοί όπως και εμείς. Πρέπει να καταλάβετε πως δεν υπάρχει δημόσια ασφάλεια» δηλώνει στα ξένα μέσα ο 56χρονος αστυνομικός Α. Νέτο.
Παράλληλα ετοιμάζονται για μεγάλες διαδηλώσεις και τα υπόλοιπα σωματεία και αριστερές οργανώσεις της χώρας οι οποίες δηλώνουν πως έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια για τις εγκαταστάσεις αλλά έχουν καθυστερήσει οι πληρωμές μισθών και έχουν κοπεί βασικά προγράμματα πρόνοιας για τον λαό.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...