Καμία διάθεση συμβιβασμού από τους αγρότες

Καμία διάθεση συμβιβασμού από τους αγρότες

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 23/02/2016 – 22:36

Καμία διάθεση συμβιβασμού από τους αγρότες

Στη λογική του «όλα ή τίποτα» κινούνται οι αγρότες, που αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τη συνάντησή τους με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα μπλόκα δεν δείχνουν καμία διάθεση συμβιβασμού και δηλώνουν πως δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω, παρά τη βελτιωμένη πρόταση με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που τους κατέθεσε ο Πρωθυπουργός.

Χθες, η κυβερνητική εκπρόσωπος, επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη του αγροτικού κόσμου και ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων αγροτών. Αναφερόμενη στις επίμαχες προτάσεις η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι αυτές επιφέρουν μικρότερη επιβάρυνση, σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, για τους αγρότες που δηλώνουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ και που είναι σε ποσοστό άνω του 90% του συνόλου των αγροτών.

Ωστόσο, οι αγρότες των Τεμπών σε γενική συνέλευση που έκαναν το βράδυ της Δευτέρας αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους. Έτσι, χθες τα Τέμπη έκλεισαν προκαλώντας μάλιστα και τον εγκλωβισμό αυτοκινήτων που κινούνταν ελεύθερα στην εθνική οδό, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Λίγο αργότερα, σε συνεννόηση με την αστυνομία οι αγρότες αποφάσισαν να αφήσουν για λίγες ώρες ανοιχτή την Κοιλάδα μέχρι να διοχετευτεί η κυκλοφορία, ενώ αμέσως μετά έκλεισαν εκ νέου και επ’ αόριστον.

Από τις 12 το μεσημέρι οι αγρότες έκλεισαν και την γέφυρα του Στομίου, αποκλείοντας έτσι την κυκλοφορία και από τον παραλιακό άξονα του νομού που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή, ενώ υπάρχουν σκέψεις να κλείσουν ακόμη και οι σιδηροδρομικές γραμμές.

«Αναμένουμε προτάσεις από την κυβέρνηση στα αιτήματα που καταθέσαμε και όχι τις προτάσεις που θέλει η κυβέρνηση και μας έκανε χθες, που δεν μας αφήνουν να καλλιεργήσουμε» δήλωσε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών και εξ αυτών που συμμετείχαν στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Παναγιώτης Καλογιάννης.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας αναμένουν την απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημά τους για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Διαμηνύουν, ωστόσο, ότι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους θα παραμείνουν στο μπλόκο.

Κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ σημειώθηκε και στον κόμβο Μικροθηβών. Οι αγρότες αποφάσισαν μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης να προχωρήσουν αιφνιδιαστικά σε κλείσιμο τόσο της ΠΑΘΕ όσο και των παράδρομων του συγκεκριμένου κόμβου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλά οχήματα και να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Απόφαση των αγροτών είναι ο αποκλεισμός του κόμβου και των παράδρομων να διαρκέσει επ’ αόριστον.  Μάλιστα στις σκέψεις τους είναι να κλείσουν και την παλιά Εθνική Οδό Βόλου-Αθήνας που αποτελεί εναλλακτική διαδρομή κίνησης των οχημάτων.

Τον επ’ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου του Προμαχώνα αποφάσισε το μεσημέρι, για τα φορτηγά και τις νταλίκες σε πρώτη φάση, η γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι αγρότες.

Σήμερα, στο τελωνείο θα μεταβούν αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συντονίσουν την περαιτέρω δράση τους.

Τον αγώνα τους δηλώνουν  πως συνεχίζουν και οι αγρότες της Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο αυτό παραμένουν στα μπλόκα ενώ χθες το απόγευμα έκλεισαν ξανά τους δρόμους σε Νεστάνη και Ευρώτα.

Επ’ αόριστον είναι κλειστή η νέα Εθνική Οδός Κορίνθου-Αθήνας, στο ύψος των διοδίων Ισθμού και η κυκλοφορία διεξάγεται από παράκαμψη μέσω της παλαιάς εθνικής οδού έως την είσοδο των Αγίων Θεοδώρων.

Στα διόδια των Μαλγάρων, από τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε εκ νέου αποκλεισμός, που κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...