Καμμένος: «Οι ένοπλες δυνάμεις θα βοηθήσουν τα νησιά της άγονης γραμμής»

Καμμένος: «Οι ένοπλες δυνάμεις θα βοηθήσουν τα νησιά της άγονης γραμμής»

Τη διαβεβαίωση ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση τυχών προβλημάτων των νησιών της άγονης γραμμής, διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, περιοδεύοντας σε μικρά νησιά του Αιγαίου.

Εξαίροντας τον εθνικό ρόλο των κατοίκων των μικρών νησιών, ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι η «παραμονή στα μικρά νησιά σημαίνει υφαλοκρηπίδα, δηλαδή εθνική κυριαρχία», ενώ παρατήρησε ότι η επίσκεψη του στην άγονη γραμμή στις Κυκλάδες, όπου δεν υπάρχει παρουσία του στρατού ξηράς, στόχο έχει «να περάσουμε το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ, δίπλα στα νησιά του Αιγαίου, ιδίως στην άγονη γραμμή».

Ο Πάνος Καμμένος ενημερώθηκε για τα προβλήματα των νησιών από τους δημάρχους και τους τοπικούς φορείς.

Ως ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συγκεκριμένων νησιών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε:
την ανάληψη έργων από τη ΔΕΔΕΡΓΩΝ (πρώην ΜΟΜΑ) για τη δημιουργία υποδομών που θα διευκολύνουν τη ζωή των κατοίκων.
τη δυνατότητα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, και ιδιαίτερα των στρατευμένων, να καλύψουν σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία κενά σε σχολεία, στα αγροτικά ιατρεία κ.λπ.

Παράλληλα, συνεχίζεται το πρόγραμμα αποστολής στρατιωτικών ιατρών σε νησιά για την κάλυψη των αναγκών υγειονομικού χαρακτήρα των κατοίκων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μοίρασε δώρα στους μαθητές ενόψει των εορτών και παρέδωσε στα σχολεία ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλο υλικό που είχαν ανάγκη.

Ο Πάνος Καμμένος περιόδευσε στα νησιά Φολέγανδρος, Ανάφη, Σίκινος, Θηρασιά και Δονούσα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...