Καμμένος: Στηρίζω Τσίπρα μέχρι τέλους

Καμμένος: Στηρίζω Τσίπρα μέχρι τέλους

«Αυτή η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019», δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Καμμένος εξήγησε ότι για να έρθει η συμφωνία για το Σκοπιανό στην ελληνική Βουλή θα πρέπει να προηγηθούν κάποια βήματα από την πλευρά των γειτόνων μας (εκλογές στα Σκόπια, αλλαγή Προέδρου, δημοψήφισμα, συνταγματική αναθεώρηση κλπ.) κι αυτά τα βήματα θα κρατήσουν για περισσότερο από δυο χρόνια.

Όπως είπε, από το 1999 και επί κυβερνήσεως Σημίτη υποτίθεται ότι το χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος θα ολοκληρωνόταν σε έξι μήνες κι έχουν περάσει 19 χρόνια. Προέβλεψε δε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αλβανόφωνος στα Σκόπια που θα δεχθεί αυτή τη συμφωνία.

«Σήμερα στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για μεγάλη πλειοψηφία. Είχα υποχρέωση αυτή τη σπέκουλα που γίνεται για το Σκοπιανό να την τελειώσω» τόνισε ο κ. Καμμένος, ενώ συνέχισε, εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επεσήμανε ότι σήμερα ο κ. Μοσκοβισί, από την Αθήνα μίλησε ξεκάθαρα για το τέλος των μνημονίων και δέχθηκε επίθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση για τα όσα είπε. Αυτό αποδεικνύει ότι το μόνο που θέλουν στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι «να μειωθούν οι συντάξεις και να καταστραφεί η χώρα, για να κερδίσουν την εξουσία», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Μάλιστα έκανε λόγο για «υπεύθυνη στάση» του κ. Μεϊμαράκη το καλοκαίρι του 2015, ενώ αντίθετα κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι αιχμάλωτος των ακροδεξιών κύκλων στο κόμμα του.

Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου γιατί δεν έχει υλοποιήσει τη δέσμευση του που είχε εκφράσει το 2014 ότι θα ρίξει όποια Κυβέρνηση προσπαθήσει να περάσει συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ με την ονομασία «Μακεδονία», απάντησε ότι επιμένει σε αυτή του τη θέση, ενώ κατηγόρησε για υποκρισία του σημερινούς «Μακεδονομάχους» οι οποίοι στο παρελθόν είχαν ξεπουλήσει τα πάντα.

«Όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι και αν έρθει -και αν δεν έρθει με 180 και έρθει με 151- είμαι υποχρεωμένος να κάνω αυτό που είπα στις εκλογές και έλεγα πάντα, το αναγκαίο καλό. Δηλαδή, να μπλοκάρω τη διαδικασία και να δώσω τον λόγο στον ελληνικό λαό. Αυτή είναι μια συνεπή στάση και αυτή κρατώ», σημείωσε ο κ.Καμμένος.

«Δεν θα επιτρέψω αυτή η συμφωνία να έρθει με 151 ψήφους στη βουλή – και τον λόγο θα έχει ο λαός. Εάν, όταν και εφόσον» πρόσθεσε, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά αν φτάσει η συμφωνία στη Βουλή – κάτι που θεωρεί απίθανο – αυτός θα είναι η «ασφαλιστική δικλείδα». “Εάν και όταν γίνουν όλα αυτά και αναγκαστώ να πάμε στους 151, τότε έχω υποχρέωση να λειτουργήσω ως βαλβίδα ασφαλείας. Αυτή η πιθανότητα είναι ελάχιστη και είναι πολύ μακριά” τόνισε.

Τέλος ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι το βράδυ της ψηφοφορίας στη Βουλή επί της πρότασης μομφής της ΝΔ, βουλευτές των ΑΝΕΛ, του αποκάλυψαν ότι δέχθηκαν πιέσεις να προχωρήσουν σε αποστασία και ότι με πρωτοβουλία του Δημήτρη Καμμένου και του Παναγιώτη Μπαλτάκου, έγιναν προσπάθειες να κλειστούν ραντεβού με στόχο να πειστούν οι βουλευτές του να αποχωρήσουν και να ενταχθούν στη συνέχεια σε ένα κεντροδεξιό φορέα, ο οποίος θα είχε και την στήριξη κάποιων επιχειρηματιών.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/336398-Kammenos-Sterizo-Tsipra-mechri-teloys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...