Καμμένος: Συμπαραγωγή καλάσνικοφ με τη Ρωσία όταν τελειώσει το εμπάργκο

Τρίτη 31/05/2016 – 22:02ΘΕΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΕΤΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣΤη συμπαραγωγή καλάσνικοφ με τη Ρωσία όταν τελειώσει το εμπάργκο προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
«Έχει όμως πολύ μεγάλη σημασία η επέκταση των συνεργασιών των αμυντικών μας βιομηχανιών με άλλες βιομηχανίες. Διότι, η Ελλάδα, καταρχήν, μπορεί να προσφέρει, έχοντας τη συμπαραγωγή ενός προϊόντος με μία χώρα εκτός ΝΑΤΟ και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη δυνατότητα πιστοποίησης του προϊόντος, δηλαδή να πιστοποιηθεί ένα προϊόν το οποίο παράγεται σήμερα στη Ρωσία. Θα ήθελα να σας πω, ότι μόλις τελειώσει το θέμα του εμπάργκο, υπάρχει ήδη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδος και της Ρωσίας και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, για την παραγωγή του «καλάσνικοφ» στην Πάτρα», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος
«Μόλις τελειώσει το θέμα των μέτρων του εμπάργκο, θα ξεκινήσει η συμπαραγωγή. το προϊόν το οποίο θα παραχθεί στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία θα πάρει το πιστοποιητικό του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως «όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η κρατική αμυντική βιομηχανία» καθώς θα «δίνει δουλειά στις αμυντικές βιομηχανίες».
Σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιου Δαβάκη για το αν πρόκειται τα καλάσνικοφ να κατασκευαστούν στο Αίγιο ο Πάνος Καμμένος απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι «ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από τη μεριά της εταιρείας. Δεν μπορούμε ακόμη να ξεκινήσουμε την παραγωγή λόγω των μέτρων του εμπάργκο που υπάρχει, όμως είμαστε έτοιμοι με το που θα αρθούν τα μέτρα, θα προχωρήσουμε στη σύναψη, μάλλον η συμφωνία έχει γίνει – το MοU – στην αρχή της παραγωγής».
Στην ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη για το αν το ΝΑΤΟ θα πάρει καλάσνικοφ απάντησε πως «δεν ξέρω αν θα πάρει το ΝΑΤΟ “καλάσνικοφ”, πάντως όταν παραχθούν σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ παίρνουν το πιστοποιητικό του ΝΑΤΟ και μπορούν να πωληθούν και σε χώρες του ΝΑΤΟ».
Θέμα συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στις εκλογές θέτει ο ΚαμμένοςΑκόμα, ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, πρότεινε τα πρακτικά της ομιλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, να σταλούν στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου προκειμένου να εξεταστεί εάν με τις θέσεις του το κόμμα της Χρυσής Αυγής, νομιμοποιείται να συμμετέχει σε εκλογές.
Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Χρήστος Παππάς εναντίον του Ισραήλ.
«Αυτό που προτείνω κύριε πρόεδρε και νομίζω ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να έχουμε και την σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων, τα πρακτικά της ομιλίας του εισηγητή της Χρυσής Αυγής, να πάνε στον πρόεδρο του Αρείου πάγου για να κρίνει την εφαρμογή της συμφωνίας της Ελλάδος στα πλαίσια του οργανισμού για την στήριξη της συνεργασίας στην Ευρώπη του ΟΑΣΕ, του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αλλά και παράλληλα να λαμβάνονται αυτά υπόψιν όταν νομιμοποιείται ένα κόμμα, παίρνοντας τέτοιες θέσεις δημόσιες να συμμετέχει σε εκλογές», σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι σε αυτό μπορούν να συμφωνήσουν τα δημοκρατικά κόμματα.
«Διότι είναι δεκτή η κριτική από όλους, οι πολιτικές θέσεις, αλλά από εκεί και πέρα όταν έχουμε αναπαραγωγή ναζιστικών θεωριών οι οποίες έχουν καταδικαστεί με διεθνείς αποφάσεις που έχει συνυπογράψει σε διεθνείς συνθήκες, η χώρα μας, βάσει του άρθρου 28 παράγραφος 2 του συντάγματος υπερισχύουν του εσωτερικού δικαίου και πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν από τη δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...