Καμμένος σε Τουρκία: Σταματήστε τις προκλήσεις!

Καμμένος σε Τουρκία: Σταματήστε τις προκλήσεις!

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 18/05/2016 – 17:49

Καμμένος σε Τουρκία: Σταματήστε τις προκλήσεις!

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ                                                             

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προειδοποιώντας την να σταματήσει τις προκλήσεις που δημιουργούν πρόβλημα στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος.

Ο κ. Καμμένος διεμήνυσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή την έξαρση των προκλήσεων και διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αναχαιτίζοντας ό,τι εισέρχεται στο FIR Αθηνών κατά παράβαση των διεθνών κανόνων και ακολουθώντας τα προβλεπόμενα όσον αφορά στις παραβάσεις των κανόνων ναυσιπλοΐας.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η ελληνική πλευρά – δια του υπουργείου Εξωτερικών – ενημερώνει τους συμμάχους και τα κράτη μέλη του ΟΗΕ για την τουρκική συμπεριφορά και τις ελληνικές θέσεις, οι οποίες, όπως είπε, γίνονται περισσότερο αντιληπτές, από τη στιγμή που οι συμμαχικές χώρες έχουν «ιδία εικόνα» αυτής λόγω της παρουσίας τους στο Αιγαίο (στο πλαίσιο της αποστολής για τη διακοπή των δρόμων που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων-μεταναστών).

Εξάλλου και ο ίδιος ενημερώνει τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ και τους υπουργούς Άμυνας της ΕΕ, ενώ με τον Τούρκο ομόλογό του προτιμά να συνομιλεί σε αυτό το επίπεδο, εκτιμώντας ότι μία προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία τους δεν θα ωφελούσε. Επίσης, οι αρχηγοί ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ επικοινωνούν με τους Τούρκους ομολόγους τους κατόπιν σχετικών οδηγιών.

Όσον αφορά στους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη ο κ. Καμμένος ήταν σαφής παραπέμποντας στην «ξεκάθαρη» συνθήκη της Λοζάνης. «Στη Θράκη υπάρχει θρησκευτική μειονότητα και δεν υπάρχει θέμα ανατροπής της Συνθήκης από κάποιο γραφειοκράτη» τόνισε.

Για το πιθανολογούμενο αίτημα της Τουρκίας να σταματήσει η νατοϊκή αποστολή στο Αιγαίο, επανέλαβε ότι παρά τις ενστάσεις των Τούρκων αξιωματικών η σχετική συμφωνία λειτούργησε, οδηγώντας σε δραστική μείωση τη ροή των προσφύγων-μεταναστών προς τα νησιά. «Είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής άλλης χώρας, στο οποίο δεν θα υπεισέλθω», συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν τα κονδύλια για τους στρατιωτικούς που δικαίωσε το ΣτΕ»

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των μισθών των στρατιωτικών σε επίπεδα Ιουλίου 2012 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η άμεση υλοποίηση τους. «Οφείλουμε να τις εφαρμόσουμε και θα τις εφαρμόσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι τα χρήματα έχουν διασφαλισθεί από κωδικούς εξοπλιστικών προγραμμάτων και παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών, εξηγώντας ότι υπάρχουν τα κονδύλια.

Τέλος, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται σε εξέλιξη με σκοπό «να περιορίσουμε τον προϋπολογισμό, να κάνουμε οικονομίες από μόνοι μας», «για να υποστηρίξουμε το προσωπικό» που έχει υποστεί πολύ μεγάλες μειώσεις και δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μείωσης, κατέληξε.

Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για τις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων, που διοργανώνει το υπουργείο από 17 έως 22 Μαΐου στην Αθήνα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...