Καμπανάκι από Bundesbank για την γερμανική οικονομία

Καμπανάκι από Bundesbank για την γερμανική οικονομία
Η οικονομία της Γερμανίας είναι απίθανο να ανακτήσει την ορμή της φέτος, κάτι που δείχνει εξάλλου το ότι αναπτύχθηκε οριακά το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, σημείωσε σήμερα η Bundesbank, το ομοσπονδιακό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας.

«Οι μετριασμένες επιχειρηματικές προσδοκίες και οι στάσιμες παραγγελίες κατατείνουν σε μια ασθενική οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2014», ανέφερε η Bundesbank στο μηνιαίο δελτίο της.

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η οποία εδρεύει στη Φραγκφούρτη, έκρινε πάντως πως η πρόσφατη υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ αλλά και η μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου θα συμβάλλουν η ανάπτυξη να επιταχυνθεί βαθμιαία το επόμενο έτος, αναφερόμενη στις θετικές διαστάσεις της οικονομικής συγκυρίας.

Η Bundesbank θεωρεί την ιδιωτική κατανάλωση έναν βασικό παράγοντα της ανάπτυξης, χάρη στις καλές επιδόσεις της αγοράς εργασίας, τη σταθερή μεταναστευτική ροή προς τη χώρα και τις αξιοσημείωτες αυξήσεις των μισθών.

Η γερμανική οικονομική αναπτύχθηκε με μόλις 0,1% το τρίτο τρίμηνο, ενώ το ΑΕΠ της Γερμανίας είχε συρρικνωθεί απροσδόκητα το β΄ τρίμηνο κατά -0,1%, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis την Παρασκευή.

Η γερμανική κυβέρνηση, όπως και η πλειονότητα των τραπεζών και των διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών, έχουν αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις τους για τον ρυθμό ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης φέτος. Το Βερολίνο προβλέπει πλέον ανάπτυξη 1,2%, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο 1,3%. Το 2015, ο ρυθμός ανάπτυξης δεν αναμένεται να επιταχυνθεί σημαντικά, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται από το 0,8% (Deutsche Bank) ως το 1,3% (γερμανική κυβέρνηση).



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...